ΔΝΤ: Σε λάθος κατεύθυνση οι εξαγγελίες του Τσίπρα

ΔΝΤ: Σε λάθος κατεύθυνση οι εξαγγελίες του Τσίπρα Facebook Twitter
0

Σαφείς αιχμές για τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, άφησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν.

Μιλώντας σε συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο κ. Ντόλμαν προειδοποίησε ότι η Αθήνα πρέπει να διευρύνει την φορολογική βάση, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία, σχολιάζοντας πως οι πρόσφατες ανακοινώσεις που έχουν γίνει δείχνουν ότι η κυβέρνηση «κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση». 

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, η Ελλάδα δεν διαθέτει ολοκληρωμένη ατζέντα μεταρρυθμίσεων και για αυτόν τον λόγο είναι λάθος να εστιάζει σε βραχυπρόθεσμα μέτρα. Ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πολλά για την τόνωση των επενδύσεων και την περιστολή της γραφειοκρατίας, ενώ επανέλαβε την θέση του Ταμείου για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας. Ο ίδιος επισήμανε ότι με τις πολιτικές της η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο τη μελλοντική φορολογική συμμόρφωση, υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο για τα δημοσιονομικά της χώρας από δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Ο κ. Ντόλμαν τόνισε, τέλος ότι παρά την επιστροφή στην ανάπτυξη, η πραγματική εικόνα της οικονομίας είναι ανάμεικτη και ανάκαμψη πολύ ασθενής, με την Ελλάδα να καταγράφει σταθερά τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Παράλληλα δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την φτώχεια και να αναβαθμίσει την κοινωνική πρόνοια. Κλείνοντας, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατάφερε την «υπεραπόδοση» σε βάρος της ανάπτυξης και κατόπιν περιστολής του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ