Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος: Η δεύτερη αξιολόγηση θα προχωρήσει πολύ γρήγορα

Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος: Η δεύτερη αξιολόγηση θα προχωρήσει πολύ γρήγορα Facebook Twitter
0

Aισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα προχωρήσει πολύ γρήγορα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με το πέρας του σημερινού συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin), το οποίο όμως, όπως, είπε, δεν απασχόλησε καθόλου η Ελλάδα.

Ερωτηθείς εάν η προετοιμασία της Ελλάδας για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, που θα ξεκλειδώσουν τα 2,8 δισ. το φθινόπωρο και την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης, προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς, ο Έλληνας υπουργός, σημείωσε πως η Ελλάδα «κερδίζει από τη γρήγορη εκτέλεση του προγράμματος». «Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να καθυστερήσει αυτή η διαδικασία άρα δεν πρέπει να είμαστε εμείς οι ύποπτοι εφόσον υπάρξουν καθυστερήσεις» τόνισε ο Ευ. Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι αναμένει η κάθε αξιολόγηση να είναι ευκολότερη από την προηγούμενη, όπως είναι η εμπειρία και των άλλων χωρών. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την επιστολή που έστειλε πρόσφατα στους θεσμούς σχετικά με το πως θα βελτιωθεί η συνεργασία των ελληνικών αρχών με τα τεχνικά κλιμάκια, σημείωσε πως τα ζητήματα τα οποία τίθενται στην εν λόγω επιστολή είναι διαδικαστικά και θα αποτελέσουν αντικείμενο της προκαταρκτικής συζήτησης με τους θεσμούς ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM
Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM