Ποια είναι η σκληρή του ΔΝΤ που έρχεται στην Αθήνα από την Κύπρο

Ποια είναι η σκληρή του ΔΝΤ που έρχεται στην Αθήνα από την Κύπρο Facebook Twitter
0

Η ρουμανικής καταγωγής οικονομολόγος Ντέλια Βελκουλέσκου θα αντικαταστήσει τον Ινδό οικονομολόγο Ρίσι Γκογιάλ ως επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Η Βελκουλέσκου είχε εργαστεί στο παρελθόν ως μέλος της αποστολής στην Ελλάδα ενώ έχει εργαστεί και στη Σλοβενία και ως πρόσφατα ήταν επικεφαλής της αποστολής στην Κύπρο Σωτηρούλα Χαραλάμπους, όταν ζήτησε να μειωθούν οι μισθοί στη χώρα κατά 25%. Επιχείρημα της ήταν ότι και στην πατρίδα της τη Ρουμανία αυτό ήταν το ποσοστό των περικοπών.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Χαραλάμπους που είπε στη Βελκουλέσκου ότι ίσως για αυτό γέμισε η Κύπρος από Ρουμάνους μετανάστες και ανθρώπους από το ανατολικό μπλοκ, λόγω αυτών ακριβώς των πολιτικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM