Την ώρα που η κα Βαλαβάνη δήλωνε πως τα χρήματα στις θυρίδες δεν είναι προσβάσιμα και πως οι πολίτες μπορούν να πάρουν μόνο έγγραφα, δύο τραπεζικές πηγές εξηγούν μετά από επικοινωνία με το LIFO.gr πως η πρόσβαση των πολιτών στις θυρίδες για οποιαδήποτε ενέργεια θεωρείται από την εγκύκλιο που έχουν λάβει ως "μη επιτρεπτή ενέργεια" και πως ισχύει από την αρχή της επιβολής των Capital Controls.

 

Οι ίδιες πηγές μας αναφέρουν πως αυτή η εντολή έχει ισχύ μέχρι και αύριο οπότε λήγει και η τραπεζική αργία.

 

 

Απόψε ωστόσο αναμένεται μετά τις δέκα η συνάντηση Βαρουφάκη με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών η οποία μπορεί με μια απόφαση να αλλάξει τα δεδομένα.

 

Πάντως, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών εντός των επομένων ωρών και σίγουρα πριν από την λήξη της ισχύουσας υποχρεωτικής αργίας των τραπεζών, το καθεστώς για τις θυρίδες θα καθοριστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Ωστόσο, με παρέμβαση του στον ΑΝΤ1 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ζήτημα δέσμευσης των μετρητών ή άλλου περιεχομένου των θυρίδων.

 

 

Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι κάτοχοι των θυρίδων θα εξακολουθήσουν να μην έχουν πρόσβαση σε αυτές, καθώς - όπως εξήγησε ο Δημήτρης Μάρδας - καθώς δεν είναι ανοικτά όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών που διαθέτουν θυρίδες, δεν μπορούν όλοι οι κάτοχοι να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Για να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση σε βάρος ορισμένων, αποφασίστηκε ουδείς κάτοχος θυρίδας να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στην θυρίδα του.

 

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Μάρδας, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα καθορίζεται και το πλαίσιο της επόμενης εβδομάδας σε ότι αφορά το άνοιγμα ή μη των τραπεζών, τα capital control, το ύψος του ορίου αναλήψεων κ.α.

 

 

 

Δείτε αναλυτικά τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr