Έως τις 15 Ιουλίου 2015 παρατείνεται η προθεσμία για την συμμετοχή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία κανονικά έληγε σήμερα. Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι πρόκειται για την τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης.

 

Όπως ανακοινώθηκε, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, πρόκειται να καταθέσει σήμερα σχετική τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

 

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως η παραπάνω τροπολογία συνιστά ανταπόκριση της κυβέρνησης στα χιλιάδες μηνύματα πολιτών, που κατέκλυσαν το ΥΠΟΙΚ τις τελευταίες ημέρες. Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη στην ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ' αυτές βρίσκονται στη τελική φάση.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου 750.000 φορολογούμενοι, κυρίως φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, έχουν μπει μέχρι σήμερα στη ρύθμιση, ρυθμίζοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr