“Το ΔΝΤ είναι θυμωμένο με τους Έλληνες αλλά εξοργισμένο με την Ευρωζώνη” αναφέρει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο του Ταμείου ο οποίος λέει ότι το ΔΝΤ ήθελε να περάσει μηνύματα και προς τις δύο πλευρές.

 

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται η αγανάκτηση του Ταμείου για το κλιμάκιο του που δεν είχε πρόσβαση στους αριθμούς της Αθήνας και «τους έκρυβαν στα ξενοδοχεία» αλλά και για την απόρριψη των προτάσεων που αφορούν στις διαπραγματεύσεις για το φορολογικό, τις συντάξεις και τη χρηματοδότηση.

 

Ο αξιωματούχος αναφέρει στο πρακτορείο ότι παρασκηνιακά υπάρχει συζήτηση για το χρέος με το ΔΝΤ να πιέζει για περαιτέρω αναδιάρθρωση, κάτι που «οι Ευρωπαίοι απλά δεν θέλουν να ακούσουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάλληλη συνταγή για έξοδο από την κρίση θα πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους και πρόσθετη βοήθεια, με επιμήκυνση ωριμάνσεων, μείωση επιτοκίων. Αύξηση ΑΕΠ και ενίσχυση δημοσιονομικών στοιχείων.

 

Η ίδια πηγή προειδοποιεί ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα βοήθειας, χωρίς την αναδιάρθρωση, καθώς το ύψος του χρέους (185%) απαιτεί σημαντικό πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό πριν τις πληρωμές τόκων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr