«Δεν προέχει η επόμενη δόση κι αυτό είναι μια απάντηση στο γιατί δεν καταλήγουμε σε συμφωνία για να πάψει η ασφυξία της αγοράς», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του Economist. Ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι η συμφωνία που θα πετύχει η κυβέρνηση να είναι διέξοδο για come back.

 

«Συμφωνούμε στην ανάγκη διοικητικής μεταρρύθμισης γιατί το κράτος είναι public enemy Νο1 για επιχειρηματίες και αν η Ελλάδα δεν μεταρρυθμιστεί θα βουλιάξει», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι «αφού συμφωνούμε σε αυτά γιατί δεν καταλήγουμε σε μια συμφωνία για να πάψει η ασφυξία της αγοράς; Η απάντηση είναι ότι μετά από πέντε χρόνια ενός προγράμματος που έχει αποτύχει αυτό που προέχει δεν είναι η επόμενη δόση».

«Θα αρνηθώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα πακέτο που από πλευράς μακροδυναμικής δεν είναι συνεπές. Αν το κάνω θα είμαι άλλος ένας υπουργός που θα υπογράψει ένα πρόγραμμα που μαθηματικά δεν βγαίνει», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης για να συμπληρώσει: « Δυστυχώς από την άλλη πλευρά υπάρχει κατανόηση γι' αυτό αλλά υπάρχουν και πολιτικοί περιορισμοί. Όταν σου λένε σε κλειστούς διαδρόμους πως θα το περάσω αυτό στα κοινοβούλιά μου, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr