ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Βαρουφάκης: Πλησιάζει η συμφωνία

Βαρουφάκης: Πλησιάζει η συμφωνία Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
6

Αναφορικά με το πρόβλημα της ρευστότητας, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε κατά την συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του Eurogroup ότι πρόκειται για ένα επείγον ζήτημα και συνέχισε λέγοντας ότι ούτως ή άλλως, μέσα σε δύο εβδομάδες θα έχει επιλυθεί, αφού με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης θα έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία.

 

Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρερμήνευσε τη δήλωση αυτή του κ. Βαρουφάκη μεταδίδοντας πως «η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει από διαθέσιμα ρευστά μέσα σε δύο εβδομάδες».

Eρωτηθείς αν η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε ότι όπως κάθε κυβέρνηση, έτσι και η ελληνική, σκοπεύει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σημερινή συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως ήταν η πιο φιλική απ' όλες.

Ο κ.Βαρουφάκης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και πρόσθεσε πως η ώρα της συμφωνίας με τους δανειστές πλησιάζει ενώ ανέφερε ότι η διαδικασία δεν αφορά πλέον στις μεταρρυθμίσεις αλλά σε ζητήματα τεχνικά και πολιτική διαπραγμάτευση. 


Ο  υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να βρεθεί ο κοινός τόπος μεταξύ του προηγούμενου προγράμματος και του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που ενέκρινε ο ελληνικός λαός την 25η Ιανουαρίου. Εξήγησε ότι τόσο οι πολιτικές διαφορές, όσο και οι γενικότερες διαφορές αντιλήψεων που αφορούν στη διαπραγμάτευση, ήταν σημαντικές.


Σχετικά με την αποψινή συνεδρίαση και το κοινό ανακοινωθέν είπε ότι αποφασίστηκε να διατυπωθεί δημόσια η πρόοδος που έχει επιτευχθεί ενώ όσον αφορά το δημοψήφισμα σχολίασε ότι αυτό είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM