No.1

Στις 14 Ιουνίου συνεδριάζει ο ESM για την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ

Στις 14 Ιουνίου συνεδριάζει ο ESM για την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
0

Το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιουνίου, για να επανεξετάσει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ που έχει απομείνει από την τέταρτη δόση του ελληνικού προγράμματος.

Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 17.00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης).

Ο ESM σημειώνει ότι το Συμβούλιο των Διευθυντών ανέβαλε στη συνεδρίασή του στις 8 Ιουνίου την εξέταση της αξιολόγησης των θεσμών αναφορικά με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου, για να λάβει περαιτέρω επιβεβαίωση της υλοποίησης όλων των αναγκαίων πληρωμών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων, ώστε να εγκρίνει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ.

«Μία ικανοποιητική αξιολόγηση στο πλαίσιο της τέταρτης δόσης της χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα θα άνοιγε τον δρόμο στο Συμβούλιο των Διευθυντών να εξετάσει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ που προορίζεται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων στο πλαίσιο αυτής της δόσης», αναφέρεται στην ατζέντα της συνεδρίασης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΡΗΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Οικονομία / Υδρογονάνθρακες: Παρουσιάστηκαν οι συμβάσεις μίσθωσης για έρευνα σε Κρήτη και Πελοπόννησο με Chevron - HELLENiQ ENERGY

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή εθνικής αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM