ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΝΤ: «Η Ελλάδα δεν θα φτάσει τους στόχους»

ΔΝΤ: «Η Ελλάδα δεν θα φτάσει τους στόχους» Facebook Twitter
0

Σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προβεί η Αθήνα γιατί το πρόγραμμα δεν βγαίνει, προειδοποιεί προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Η έκθεση εκτιμά, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 120% το 2020.

"Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136% και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση", δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος προτίμησε την ανωνυμία, αναφέρει το Ρόιτερς.

Ο αξιωματούχος, έδωσε μια ακόμη γεύση από το μέλλον, λέγοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, πέραν των 89 που ήδη έχει συμφωνηθεί να υλοποιηθούν και μάλιστα θα πρέπει να γίνουν πράξη πριν καταβληθεί οποιαδήποτε δόση του δανείου έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, τα δύο επιπλέον χρόνια θα δώσουν μια ανάσα στην ελληνική οικονομία, επιτρέποντάς τη γρηγορότερη ανάπτυξη και ως εκ τούτου την αύξηση των πιθανοτήτων η Ελλάδα να είναι τελικά σε θέση να κάνει το χρέος της βιώσιμο.

"Οι πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης για την Ελλάδα εκτιμάται ότι πλέον είναι στα περίπου 30 δις ευρώ" είπε ο αξιωματούχος μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, όπου παρουσιάστηκε, κατά το Ρόιτερς, αυτή η προκαταρκτική έκθεση. .

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ