Σε νέα μείωση του μισθού του κατά 30% προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, όπως αναφέρει ο ίδιος σε απαντητική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών. Ο μισθός του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είχε ήδη περικοπεί κατά 20% και έτσι η συνολική μείωση φτάνει από το 2009 το 50%.

 

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρει επίσης στην επιστολή ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια μείωσης των εξόδων στην Τράπεζα της Ελλάδας που έχουν ήδη μειωθεί κατά 21% στη διετία 2010-2011.  

 

Τα τελευταία δύο χρόνια επιτεύχθηκε-όπως επισημαίνει ο κ. Προβόπουλος- σημαντική μείωση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας και συντάξεων κατά 14% και θα μειωθούν κατά επιπλέον 17% σε ετήσια βάση, όπως προβλέπεται στην 3ετή επιχειρησιακή σύμβαση που ισχύει από το Μάιο του 2012.

 

Ο «Τύπος Της Κυριακής» είχε γράψει την προηγούμενη Κυριακή ότι ο κ. Προβόπουλος «κωφεύει» στην επιστολή που του είχε αποστείλει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, με την οποία του ζητούσε να μειώσει το μισθό του, αν και όπως επισήμαινε η εφημερίδα, είχαν περάσει σχεδόν 10 ημέρες από την αποστολή της επιστολής.

 

 

 

 

Επίθεση για τις απολαβές του είχε δεχτεί, μέσω Facebook,  ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr