Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Ελλάδα σχεδιάζει αναπτυξιακή τράπεζα

Η Ελλάδα σχεδιάζει αναπτυξιακή τράπεζα Facebook Twitter
0

Η είδηση της δημιουργίας κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της οικονομικής επιθεώρησης Wirtschafts Woche.

«Μέσω μιας αναπτυξιακής τράπεζας η Ελλάδα θέλει να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Το 85% όλων των επιχειρήσεων της χώρας είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές διαμορφώνουν την οικονομία της υπερχρεωμένης χώρας. Τελευταία αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες στη λήψη δανείων αφού πολλές ελληνικές τράπεζες υποφέρουν από το βάρος των κόκκινων δανείων», γράφει η εφημερίδα.


Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Handelsblatt που επισημαίνει ότι «Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με δυο αξιωματούχος οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την τεχνική υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και των ευρωπαϊκών αρχών. Οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχουν εγκρίνει ήδη προσωρινά σχέδια για τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση θέτει στα μέσα του 2018 τον στόχο για τη δημιουργία της αναπτυξιακής τράπεζας προς δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο αξιωματούχος ο οποίος έκανε την αποκάλυψη και αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters, ανέφερε πως το συμβούλιο Οικονομικών Υποθέσεων πρόκειται να συζητήσει εντός του μήνα τη δομή που θα έχει η τράπεζα, με στόχο την υποβολή νομοσχεδίου μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οικονομία
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM