Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - θεσμών για τα 15 προαπαιτούμενα

Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - θεσμών για τα 15 προαπαιτούμενα Facebook Twitter
0

Αρχίζουν εκ νέου σήμερα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 ορόσημων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι σημερινές διαπραγματεύσεις θα αφορούν σε:

*Καταπολέμηση της διαφθοράς (15:30), που αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Δικαιοσύνης

*Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (14:30). Πρόκειται κυρίως για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, το οποίο θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς και δύο εκπροσώπους των θεσμών (μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος).

Το μήνυμα που δόθηκε από το Εurogroup την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ξεκάθαρο: Nα εφαρμοστούν άμεσα τα προαπαιτούμενα. Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί τόνισαν την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου τα 13 ανοιχτά προαπαιτούμενα (από τα 15), έτσι ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια και να προετοιμάσουν το έδαφος για την δύσκολη δεύτερη αξιολόγηση που περιλαμβάνει εργασιακές μεταρρυθμίσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM