Δυναμικό "παρών" Zuckerberg στο Mobile World της Βαρκελώνης

Δυναμικό "παρών" Zuckerberg στο Mobile World της Βαρκελώνης Facebook Twitter
0

Μετά το keynote του Mark Zuckerberg, του ιδρυτή του Facebook, στη σκηνή της Samsung, όπου ξεδίπλωσε τα σχέδια του κοινωνικού δικτύου για το social μέλλον του Virtual Reality, αναφέροντάς το ως πρώτη προτεραιότητα, μαζί με το βίντεο, ο Mr. Facebook σε συνέντευξη που συντόνισε η δημοσιογράφος του Wired Jessi Hempel, αναφέρθηκε σε μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων.

Ο Zuckerberg εξέφρασε την ανοιχτή του υποστήριξη στην Apple και εξήρε τη σθεναρή στάση που έχει κρατήσει ο Tim Cook αρνούμενος να συμμορφωθεί με την διαταγή του FBI για το ξεκλείδωμα του iPhone του δράστη της μαζικής δολοφονίας στο Σαν Μπερναντίνο.

"Το αίτημα για αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης των δεδομένων και δημιουργίας "κερκόπορτας" σε οποιοδήποτε λογισμικό δεν πρόκειται να εξασφαλίσει κάποιο πρόσθετο μέτρο στις αρχές. Απλά δεν είναι σωστό", υποστήριξε ο Zuckerberg, "Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στην Apple και τον Tim Cook. Η ευθύνη όσων διαχειρίζονται δεδομένα δισεκατομμυρίων ανθρώπων είναι πολύ μεγάλη", αναφέρει το BBC.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Engadget, ο ιδρυτής του Facebook εξέφρασε την απορία του, αλλά βρήκε και "αστείο" το γεγονός ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται "τις καλές προθέσεις του internet.org", της πρωτοβουλίας του να παράσχει δωρεάν -αλλά περιορισμένη- πρόσβαση σε ένα μπουκέτο σαιτ, μεταξύ των οποίων και το Facebook, σε πληθυσμούς λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών.

Παρόλη την κριτική που δέχτηκε το internet.org, από δεκάδες οργανώσεις στην Ινδία όπου απαγορεύτηκε, ότι το Facebook καταπατά τις αρχές της ουδετερότητας του διαδικτύου, ο Zuckerberg επέμεινε ότι το πρόγραμμα Free Basics έδωσε σύνδεση στο Internet σε 19 εκατομμύρια πολίτες μέσα στο 2015. Σε επίμονη ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με την απαγόρευση του Free Basics στην Ινδία, o Zuckerberg απάντησε ότι δεν είναι όλες οι χώρες ίδιες και ότι σε κάποιες αγορές το μοντέλο λειτουργεί, ενώ σε κάποιες άλλες, όχι.

Ο ιδρυτής του Facebook, δήλωσε την εμμονή του στο αρχικό σχέδιό του να συνδέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω της πλατφόρμας του, αναφέροντας ότι ο "στόχος του Facebook στο συγκεκριμένο πλάνο σύνδεσης δισεκατομμυρίων ανθρώπων, δεν είναι το κέρδος". "Διαθέτουμε ένα πολύ συγκεκριμένο διαφημιστικό business plan, στο οποίο είμαστε αφοσιωμένοι", ειπε γελώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με το εάν το Facebook στοχεύει να γίνει ένας παγκόσμιος πάροχος Internet. "Όσο περισσότερος κόσμος είναι στο Internet, το business plan μας, λειτουργεί". "Δεν είναι παράξενο που έχουμε 2016 και ακόμα 4 δισεκατομμύρια κόσμου είναι εκτός internet;" αναρωτήθηκε ο Zuckerberg.

Τέλος, Mark Zuckerberg, αναφέρθηκε και στους φόβους που εκφράζονται σχετικά με το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης, λέγοντας ότι όποιος εργάζεται σε τεχνολογίες Artificial Intelligence, δεν τρέφει κανένα φόβο γι' αυτήν, ενώ σε ερώτημα σχετικά με το πότε θα αφήσει την κόρη του να μπει στο Facebook, υπενθύμισε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας λέγοντας, "δεν πρόκειται να αποκτήσει δικό της προφίλ πριν τα 13".

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM