ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πέθανε ο "πατέρας" των video games

Πέθανε ο "πατέρας" των video games Facebook Twitter
0

O Ralph Baer, μετανάστης από τη Γερμανία στις ΗΠΑ, εφευρέτης και ο άνθρωπος που δημιούργησε την πρώτη παιχνιδοκονσόλα στα τέλη της δεκαετίας του '60, γεγονός που του έδωσε το προσωνύμιο του "πατέρα των video games", έφυγε από τη ζωή εχθές  σε ηλικία 92 ετών, σύμφωνα με το έγκυρο σάιτ για βιντεοπαιχνίδια Gamasutra.

O πολυβραβευμένος, Ralph Baer, υπήρξε ένας πρωτοπόρος της βιομηχανίας των video games που, χωρίς τη συμβολή του, θα ήταν πολύ διαφορετική. Εφηύρε και κυκλοφόρησε την κονσόλα Magnavox Odyssey που ευθύνεται, εν πολλοίς, για την πρώτη 'εισβολή' των βιντεοπαιχνιδιών στις ζωές του κόσμου και την εξοικείωση του κοινού με την έννοια της οικιακής διασκέδασης, και συνέχιζε την έρευνά του στο χώρο των παιχνιδιών μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Baer, έχει κατοχυρώσει στο όνομά του πάνω από 150 ευρεσιτεχνίες, μεταξύ των οποίων αρκετά από τα περιφερειακά που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα στις μοντέρνες παιχνιδομηχανές. 

Διαβάστε εδώ, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο Baer, σε ηλικία 90 ετών, στο Λουκά Μέξη, που αναδημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΓΚΡΕΚΑ.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM