Το Twitter αλλάζει τους κανονισμούς του για να μπλοκάρει τη δράση των νεοναζί

Το Twitter αλλάζει τους κανονισμούς του για να μπλοκάρει τη δράση των νεοναζί Facebook Twitter
EPA
0

Το Twitter θέλει να ανακόψει τη δράση των νεοναζί και άλλων κακόβουλων ομάδων ή ατόμων στην πλατφόρμα του, με νέους κανονισμούς που θέτει σε δημόσια, ηλεκτρονική διαβούλευση με τους χρήστες του.

Χθες, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας έδωσαν στη δημοσιότητα τους επικαιροποιημένους κανονισμούς λειτουργίας τους που απαγορεύουν τις αναρτήσεις οι οποίες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, αποσκοπούν στην υποβάθμιση μεμονωμένων ατόμων ή ολόκληρων κοινωνικών ομάδων. 

«Η γλώσσα που εμφανίζει οποιονδήποτε ως "λιγότερο άνθρωπο" μπορεί να έχει συνέπειες εκτός της πλατφόρμας, μεταξύ των οποίων είναι και η κανονικοποίηση σοβαρών μορφών βίας», σημειώνουν τα στελέχη του Twitter Ντελ Χάρβεϊ και Βιγιάνα Γκάντε. 

Πολλούς μήνες τώρα, έγχρωμοι, σύλλογοι γυναικών αλλά ομάδες μειονοτήτων απαιτούσαν από το Twitter πιο αυστηρούς κανονισμούς για τα φαινόμενα κακοποίησης στην πλατφόρμα.

Πολλοί ήταν και εκείνοι που διαμαρτύρονταν για σοβαρές ανακολουθίες στον τρόπο που το Twitter χειρίζεται τις αναφορές, ζημιώνοντας ανθρώπους που στοχοποιούνται από τρολ και νεοναζί. 

Οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας θα τεθούν σε ισχύ πριν την αλλαγή του έτους και θα απαγορεύουν τις αναρτήσεις που προτρέπουν ακόμα και εμμέσως σε εκδηλώσεις βίας εκτός της πλατφόρμας.

Όπως διευκρινίζει το twitter, «απάνθρωπος λόγος» είναι η γλώσσα που αντιμετωπίζει άλλους ως «λιγότερο ανθρώπους».

«Συμβαίνει όταν κάποιος αρνείται τις ανθρώπινες ιδιότητες άλλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρομοίωση κοινωνικών ομάδων με ζώα ή ιούς ή ο χαρακτηρισμός τους με βάσει τα γεννητικά τους όργανα». Όλα αυτά θα απαγορευθούν.

«Παράλληλα προβλέπονται απαγορεύσεις για διακρίσεις βάσει των εξωτερικών χαρακτηριστικών, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της εθνικότητας, του φύλου, της ταυτότητας φύλου, των θρησκευτικών πεποιθήσεων, της ηλικίας, της αναπηρίας, της ασθένειας, του επαγγέλματος, των πολιτικών πεποιθήσεων και του τόπου διαμονής». 

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών ασφαλείας, το Twitter έχει ήδη αποκλείσει περίπου 140.000 εφαρμογές και λογαριασμούς - bot που παραβίαζαν τους κανονισμούς της πλατφόρμας. 

Οι χρήστες έχουν δύο εβδομάδες για να στείλουν στο Twitter τις παρατηρήσεις τους για τις προτεινόμενες αλλαγές. 

Με πληροφορίες από Dazed

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM