Στενά του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα

Στενά του Ορμούζ: Ένα ελληνόκτητο ανάμεσα στα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από άγνωστης προέλευσης βλήματα Facebook Twitter
Φωτ. ενός εκ των πλοίων που δέχτηκαν επίθεση στα Στενά του Ορμούζ / Χ
0

Σοβαρές εξελίξεις καταγράφονται στα Στενά του Ορμούζ, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι ελληνόκτηκτο φορτηγό πλοίο δέχθηκε επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το πλοίο υπέστη ζημιές στο κύτος, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί. Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Star Bulk, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς.

Στενά του Ορμούζ: Ένα ελληνόκτητο ανάμεσα στα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα Facebook Twitter
Φωτ. η θέση του ελληνόκτητου πλοίου στα Στενά του Ορμούζ / marinetraffic

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, έγινε γνωστό πως τρία πλοία δέχθηκαν επίθεση από άγνωστης προέλευσης βλήματα στα Στενά του Ορμούζ.

Στο ένα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και το πλήρωμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πλοίο, ενώ στο φορτηγό πλοίο Mayuree Naree, υπό σημαία Ταϊλάνδης, η επίθεση σημειώθηκε περίπου 11 ναυτικά μίλια βόρεια του Ομάν.

Η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε χωρίς περιβαλλοντική ρύπανση και ότι το αναγκαίο πλήρωμα παραμένει επί του πλοίου.

Νωρίτερα, το One Majesty, υπό ιαπωνική σημαία, δέχθηκε επίσης επίθεση 25 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Ρας Αλ Χαΐμαχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το πλήρωμα είναι ασφαλές και το πλοίο κατευθύνεται σε ασφαλές αγκυροβόλιο.

Ένα τρίτο φορτηγό πλοίο (το ελληνόκτητο), το Star Gwyneth υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, επλήγη από βλήμα σε απόσταση περίπου 50 μιλίων βορειοδυτικά του Ντουμπάι. Το κύτος υπέστη ζημιές, αλλά το πλήρωμα είναι ασφαλές, όπως ενημέρωσε η εταιρεία διαχείρισης κινδύνων Vanguard.

Οι επιθέσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στην περιοχή, με τις ναυτιλιακές αρχές και τις ασφαλιστικές εταιρείες να παρακολουθούν στενά την κατάσταση για τυχόν νέες απειλές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM