Το Facebook ζητά «συγγνώμη» για προτάσεις βίντεο κακοποίησης παιδιών στην πλατφόρμα του

Το Facebook ζητά «συγγνώμη» για προτάσεις βίντεο κακοποίησης παιδιών στην πλατφόρμα του Facebook Twitter
Πόσες σκοτούρες να αντέξει ένα μυαλό!
0

Το Facebook ζήτησε δημόσια συγγνώμη, αφού οι χρήστες του ανακάλυψαν ότι το πλαίσιο αναζήτησης της πλατφόρμας πρότεινε βίντεο κακοποίησης παιδιών και ανήλικων κοριτσιών που εκτελούν σεξουαλικές πράξεις.

Εάν έτυχε να πληκτρολογήσετε «video of» στη γραμμή αναζήτησης του Facebook αυτήν την εβδομάδα, υπάρχει μια πιθανότητα το κοινωνικό δίκτυο να σας εξυπηρέτησε με αρκετά ενοχλητικά αποτελέσματα. Για ορισμένους χρήστες, η αυτόματη συμπλήρωση της προαναφερθείσας αναζήτησης στην πλατφόρμα έφερε πίσω προτάσεις όπως «μικρό κορίτσι κάνει στοματικό σεξ» ή «βίντεο μικρών παιδιών», γεγονός που οδήγησε σε ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης στο Twitter με τους χρήστες να αναφέρουν το πρόβλημα φωνάζοντας «WTF Facebook».

Το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί από το βράδυ της Πέμπτης που ο χρήστης του Twitter @ BennettJonah παρατήρησε τα αποτελέσματα στη γραμμή αναζήτησης όταν πληκτρολόγησε ψάχνοντας «βίντεο από ...» και το Facebook έχει ζητήσει ήδη συγγνώμη.

«Μόλις συνειδητοποιήσαμε αυτές τις προσβλητικές προβλέψεις, τις αφαιρέσαμε. Οι προβλέψεις αναζήτησης στο Facebook είναι αντιπροσωπευτικές του τι μπορούν να ψάχνουν οι χρήστες στο Facebook και δεν αντανακλούν απαραίτητα το πραγματικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα», δήλωσε το Facebook στον Guardian. «Δεν επιτρέπουμε εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τέτοιου είδους περιεχόμενο εκτός του ιστότοπού μας». Αυτό, βέβαια, δεν εξηγεί πραγματικά πώς τα βίντεο επιτρέπονταν να μεταφορτωθούν ή, κυρίως, γιατί μπορούσαν να αναζητηθούν.

Νωρίτερα το Μάρτιο, το Facebook πραγματοποίησε μια πραγματικά περίεργη έρευνα όπου ζήτησε από επιλεγμένους χρήστες να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με παιδεραστές, τα παιδιά και το σεξουαλικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα. «Σκεφτόμενος έναν ιδανικό κόσμο όπου θα μπορούσατε να ρυθμίσετε τις πολιτικές του Facebook, πώς χειρίζεστε το εξής: ένα ιδιωτικό μήνυμα στο οποίο ένας ενήλικας ζητά από ένα 14χρονο κορίτσι να του στείλει σεξουαλικές εικόνες», ήταν μια από τις ερωτήσεις που τέθηκαν.

Ο αντιπρόεδρος του Product Management του Facebok, Guy Rosen, δήλωσε αργότερα ότι η έρευνα ήταν «ένα λάθος». Μήπως έχει έρθει η στιγμή να κάτσει κάτω ο Mark με το επιτελείο του και να κάνει έναν απολογισμό των λαθών, γιατί αν το Facebook απαγορεύει το γυμνό και το σεξουαλικό περιεχόμενο, η αναζήτηση δεν θα έπρεπε καν να προτείνει "χυδαίες" προβλέψεις. Άρα, ο περίφημος αλγόριθμος του θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να δουλέψει σωστά - ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσα προβλήματα έχει φορτώσει στο μυαλό του Mark και πόσες λανθασμένες και προβληματικές προβλέψεις έχει κάνει στο παρελθόν - και έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα η χρήση του Facebook σε μερικά χρόνια θα συνοδεύεται από υποχρεωτική σήμανση ασφαλείας και υγείας. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM