Η Airbnb απολύει το 25% των εργαζομένων της παγκοσμίως

Η Airbnb απολύει το 25% των εργαζομένων της παγκοσμίως Facebook Twitter
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb ανακοίνωσε αιφνιδίως την απόλυση σχεδόν του 25% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Καθώς η πανδημία πλήττει τις οικονομίες και τις αγορές σε 187 χώρες του κόσμου, η ψηφιακή πλατφόρμα μίσθωσης ακινήτων έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα τόσο από τον την νόσο όσο και από τα περιοριστικά μέτρα και τον φόβο στον κλάδο του τουρισμού.

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, ο Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε την απόλυση του 25% των περίπου 7.500 εργαζομένων παγκοσμίως. Η Airbnb απασχολεί υπαλλήλους σε 24 χώρες και οι περικοπές θέσεων αναμένεται να επηρεάσουν ολόκληρα τμήματα στην εταιρεία. 

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας και καθώς άρχισε να ξεδιπλώνεται, η ταξιδιωτική δραστηριότητα διεθνώς σταμάτησε», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας. «Η Airbnb επλήγη σφοδρά και τα φετινά έσοδα προβλέπεται ότι θα είναι λιγότερο από τα μισά της περσινής χρονιάς», προσθέτει.

Ο Τσέσκι λέει ότι παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς θα ξεκινήσει εκ νέου η ταξιδιωτική δραστηριότητα και η Airbnb θα πρέπει να κάνει θεμελιώδεις αλλαγές, μειώνοντας το εργατικό δυναμικό της και ακολουθώντας μια πιο στοχευμένη επιχειρησιακή στρατηγική. «Οι άνθρωποι θα θέλουν να έχουν επιλογές πιο κοντά στο σπίτι τους, πιο ασφαλείς και πιο οικονομικές», σημειώνει. 

Σύμφωνα με τον Τσέσκι, η κρίση του κορωνοϊού αναγκάζει την εταιρεία να εστιάσει και πάλι στις «βασικές» υπηρεσίες της: «πίσω σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για την Airbnb, οι καθημερινοί άνθρωποι που διαθέτουν τα σπίτια τους και μοιράζονται τις εμπειρίες τους». Υπολογίζεται πως περίπου 1.900 άτομα θα χάσουν την δουλειά τους.

Όπως μεταδίδει το CBSnews, οι όροι της αποχώρησης των εργαζομένων θεωρούνται γενναιόδωροι συγκριτικά με άλλες εταιρείες που προβαίνουν σε απολύσεις. Όσοι βρεθούν χωρίς δουλειά θα λάβουν τους μισθούς 14 εβδομάδων συν μία εβδομάδα για κάθε χρόνο στην Airbnb. Έτσι, κάποιος που εργαζόταν για 3 χρόνια στην εταιρεία για παράδειγμα θα αποχωρήσει με έξτρα μισθούς τεσσάρων μηνών. Παράλληλα ο Τσέσκι υποσχέθηκε πως όσοι απολυθούν θα καλυφτούν ασφαλιστικά για έναν χρόνο από την COBRA.

Η εταιρεία θα μειώσει τις επενδύσεις της σε δραστηριότητες που δεν υποστηρίζουν τον «πυρήνα» της λειτουργίας της. «Κάνουμε μία παύση στις προσπάθειές μας στα Airbnb Studios, και μειώνουμε τις επενδύσεις στα Hotels & Lux». «Εν μέσω μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης άγνωστης διάρκειας, θέλουμε να μειώσουμε το βάρος του κόστους». Παρά το οικονομικό πλήγμα πάντως, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM