Τραμπ για Κιμ Γιονγκ-Ουν: Ξέρω για την υγεία του, του εύχομαι να είναι καλά

Τραμπ για Κιμ Γιονγκ-Ουν: Ξέρω για την υγεία του, του εύχομαι να είναι καλά Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί χθες Δευτέρα πως είναι ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, απευθύνοντάς του την ευχή να «είναι καλά».

«Του εύχομαι να είναι καλά», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς. Ναι έχω μια πολύ καλή ιδέα» για την κατάσταση του Κιμ, «αλλά δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό τώρα», είπε ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος. «Του εύχομαι απλά να είναι καλά».

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου εκτίμησε ότι το μυστήριο θα λυθεί και τα μέσα ενημέρωσης «πιθανόν» θα έχουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα «στο εγγύς μέλλον».

Κυκλοφορούν διάφορες φήμες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά την αξιοσημείωτη απουσία του από τους εορτασμούς για την επέτειο της γέννησης του παππού του και ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας τη 15η Απριλίου.

Δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ υποστήριζαν πρόσφατα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείριση στην καρδιά και ότι βρισκόταν σε «πολύ σοβαρή» κατάσταση.

Υποβαθμίζοντας τις φήμες πάντως ο ειδικός σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας του Μουν Τζε-ιν, του προέδρου της Νότιας Κορέας, διαβεβαίωσε πως ο Κιμ είναι «ζωντανός» και η υγεία του είναι «καλή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM