Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μακρόν σήμερα για το lockdown στη Γαλλία - Στην Ισπανία ανοίγουν κάποια εργοστάσια

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μακρόν σήμερα για το lockdown στη Γαλλία - Στην Ισπανία ανοίγουν κάποια εργοστάσια Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού επιβραδύνθηκε σε μερικές από τις χώρες, ενώ η Ισπανία είναι έτοιμη τη Δευτέρα να ανοίξει εκ νέου τμήματα της οικονομίας της, καθώς οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή ύφεση, σύμφωνα με το AFP.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 αυξήθηκαν στην Ισπανία σε 166.019 από 161.852 την προηγούμενη ημέρα. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 16.972 από 16.353, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται ημερησίως στην Ισπανία ήταν γενικά μειωμένος τις τελευταίες ημέρες, αλλά η μικρή αύξηση που αναφέρθηκε , ήταν η αιτία που ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προειδοποίησε ότι η χώρα ήταν «μακριά από τη νίκη».

«Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στους δρόμους ... αλλά θέλουμε περισσότερο να κερδίσουμε τον πόλεμο και να αποφύγουμε μια υποτροπή», είπε, καθώς ορισμένες εταιρείες σήμερα ξεκινούν πάλι τις δραστηριότητές τους μετά από δύο εβδομάδες διακοπής.

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται τη Δευτέρα να προειδοποιήσει τη χώρα ότι το lockdown για την καταπολέμηση του κορωνoϊού πρέπει να συνεχιστεί για αρκετές ακόμη εβδομάδες τουλάχιστον.

To απόγευμα αναμένεται διάγγελμα του Μακρόν, μετά τις πρώτες ενδείξεις πως τα μέτρα στη Γαλλία άρχισαν να έχουν αποτελέσματα. Η Γαλλία ανέφερε την Κυριακή μικρότερο αριθμό θανάτων, με 315 θανάτους την τελευταία ημέρα, σε σύγκριση με 345 την προηγούμενη ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την πανδημία ανέρχεται σήμερα σε 14.393, δήλωσε το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση παραμένει σοβαρή - ειδικά στην περιοχή του Ile-de-France γύρω από το Παρίσι - χωρίς να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην κανονικότητα σύντομα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM