Το όπλο του Αλ Καπόνε βγαίνει σε δημοπρασία

Το όπλο του Αλ Καπόνε βγαίνει σε δημοπρασία Facebook Twitter
0

via

Στις 22 Ιουλίου ο οίκος Christie's θα κάνει δημοπρασία για το ρεβόλβερ που ανήκε στον Αλ Καπόνε και η εκτίμηση είναι ότι θα φτάσει τις 80.000 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή το όπλο ανήκει σε μία ιδιωτική συλλογή. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που πουλήθηκε αντικείμενο που σχετίζεται με τον Αλ Καπόνε.

Ο Καπόνε υπήρξε αρχηγός της συμμορίας Rackets στο Σικάγο κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και δημιούργησε τεράστια περιουσία μέσω παράνομου αλκοόλ, τζόγου και πορνείας σε όλη τη δεκαετία του '20. Η παράνομες δραστηριότητές του σταμάτησαν το 1931 όταν βρέθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή.

Μετά από εφτά χρόνια στη φυλακή αφέθηκε ελεύθερος. Εν τω μεταξύ όμως είχε αρρωστήσει από επιπλοκές σύφιλης. Τα τελευταία του χρόνια έζησε απομονωμένος στο Μαϊάμι όπου πέθανε μετά από εγκεφαλικό και πνευμονία, το 1947.

Ο κατάλογος της δημοπρασίας δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα αλλά λέγεται ότι υπάρχουν ήδη πολλοί ενδιαφερόμενοι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM