Κίτρινα Ποδήλατα

Κίτρινα Ποδήλατα Facebook Twitter
0
Το τραγούδι σας με τίτλο «Θα πάρω φόρα» συνδέθηκε με τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008. Εμπνέεστε από την πολιτική; Τι άλλο αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσάς;

Δεν θα μπορούσε να μας εμπνέει η πολιτική, παρά μόνον τα αποτελέσματά της, αφού δεν έχει ως επίκεντρο την ευημερία και το καλό του πολίτη που υποτίθεται ότι υπηρετεί! Άρα, η κοινωνική κατάσταση και ο καθημερινός άνθρωπος μας απασχολούν περισσότερο απ' όλα, και ιδιαίτερα η νεολαία που θα πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και του βολέματος. Φταίει η πολιτεία, αλλά φταίμε κι εμείς, οπότε εμείς προσπαθούμε μέσα απ' τα τραγούδια μας να περιγράψουμε μια κατάσταση, να ταρακουνήσουμε ίσως κάποιες συνειδήσεις, να περάσουμε πάντα αισιόδοξα τελικά μηνύματα και να κρατάμε με τις όποιες δυνάμεις μας σε εγρήγορση και προβληματισμό τους νέους ανθρώπους στην εποχή της αποδιοργάνωσης και των κάκιστων ισορροπιών. Το θεωρούμε σε κάποιο βαθμό χρέος μας, απ' τη στιγμή που νιώθουμε ακριβώς αυτούς τους προβληματισμούς και αγωνίες για το αύριο.

Το νέο σας άλμπουμ με τίτλο «10+» σφραγίζει τα 10 χρόνια πορείας σας στη δισκογραφία. Πόσο πιο «ώριμοι» νιώθετε δισκογραφικά μετά από 8 προσωπικά άλμπουμ;

Δέκα χρόνια με οκτώ προσωπικές παραγωγές αλλά κι άλλες δυο σε παράλληλη δισκογραφία, καθώς και πολλές και δύσκολες περιοδείες πάνω-κάτω ανά την Ελλάδα οπωσδήποτε μας έχουν δώσει εμπειρίες και κάποια γνώση που όλο και διευρύνεται πιο ουσιαστικά και πρακτικά πια. Το σημαντικό είναι ότι ιδιαίτερα τα τελευταία 4-5 χρόνια βρήκαμε μέσα από τη διαδικασία των ζωντανών εμφανίσεων αλλά και το στούντιο (τα οποία για εμάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα) τον ήχο μας, τον τρόπο έκφρασής μας, τη θεματολογία μας, τα οποία έχουμε πάντα τη διάθεση να τα εξελίσσουμε και να τα πηγαίνουμε ακόμα ένα βήμα πιο πέρα κάθε φορά. Είμαστε πιο ώριμοι απ' τον προηγούμενο χρόνο και πιο άπειροι απ' τον επόμενο... Κλείσαμε δέκα χρόνια. Δεν είναι και πάρα πολλά, αλλά ούτε και λίγα. Έχουμε πάρα πολλά να μάθουμε ακόμη στα επόμενα που έρχονται. Η αξία των δέκα χρόνων δεν έγκειται τόσο στην ποσότητά τους αλλά στον τρόπο που τα αντέξαμε και στη φιλοσοφία με την οποία συνεχίζουμε.

Όταν ξεκινούσατε είχατε φανταστεί αυτή την επιτυχία;

Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει στην πορεία του όταν ξεκινά, εκτός κι αν το σύστημα και τα μέσα που έχει και που τον έχουν «επιβάλει» στον χώρο με το έτσι θέλω έχουν προ-διαγράψει την πορεία του. Αυτό, όμως, καλλιτεχνικά δεν έχει καμιά αξία, οπότε σας απαντάμε πως εμείς δεν νιώθουμε ότι έχουμε κάνει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία, τουλάχιστον όπως το κλίμα της εποχής την αναδεικνύει. Για εμάς επιτυχία είναι κάποια χρόνια μετά, όταν θα έχουμε ολοκληρώσει αυτό που η μπάντα μας έχει να δώσει, να κάνουμε απολογισμό και να διαπιστώσουμε πως αφήσαμε πίσω μας έστω κι ένα διαχρονικό τραγούδι που θα μπορεί να εμπνέει και να οδηγεί και τις επόμενες γενιές.

Έχει συμβεί ποτέ κάποιο ευτράπελο κατά τη διάρκεια ενός live ή κάτι που να σας έφερε σε αμηχανία;

Κάποια στιγμή που παίζαμε στην Καβάλα, στην Κεραμωτή, κάθε τόσο, εκεί που τραγουδάγαμε, καταπίναμε άθελά μας κουνούπια που πέταγαν γύρω μας κατά εκατομμύρια και τα τράβαγαν τα φώτα! Και κάθε τόσο σταματάγαμε να πάμε να τα φτύσουμε όσο πιο ευγενικά μπορούσαμε, ενώ στο τέλος της συναυλίας ήμασταν παραμορφωμένοι απ' τα τσιμπήματα.

Αυτή την εποχή ξεκινάτε εμφανίσεις στην Αρχιτεκτονική, στο Γκάζι. Ποιο είναι το concept των εμφανίσεων αυτών;

Πρόκειται για μια παραγωγή την οποία ονειρευόμαστε πολλά χρόνια τώρα και δουλεύαμε γι' αυτήν με μεγάλη ένταση, μεθοδικά και με στόχο να την υλοποιήσουμε όταν θα γιορτάζουμε με το άλπμουμ «+10» τα δέκα μας χρόνια στον χώρο. Ο χώρος της Αρχιτεκτονικής, ο οποίος φιλόξενα και πολύ ζεστά δέχτηκε να μεταμορφωθεί για τις ανάγκες της παραγωγής αυτής πιστεύουμε ότι είναι η καταλληλότερη επιλογή για εμάς! Θα υπάρξει ένα σκηνικό το οποίο, υποστηρίζοντας αρκετά τετραγωνικά οθονών τελευταίας τεχνολογίας led, θα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει μορφή και θέσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ώστε να δίνει κάθε τόσο νέα προοπτική στις εικόνες που θα ντύνουν απολύτως συγχρονισμένα κάθε κίνηση της live μπάντας επί σκηνής! Ξεχωριστά video-art, σκηνοθετημένα ειδικά για κάθε τραγούδι αλλά και σχεδιασμός φωτισμών επίσης απόλυτα συγχρονισμένων με κάθε νότα της συναυλίας θα συνδυάζονται με παράλληλες προβολές, δημιουργώντας πολλές φορές τρισδιάστατη προοπτική, ενώ θα μας δίνουν τη δυνατότητα να «συμπράξουμε» με μουσικούς, καλλιτέχνες και ερμηνευτές επί σκηνής, έστω κι αν δεν είναι εκεί! Έτσι, έχουμε συνδυάσει πολλές μορφές τεχνών όπως ο χορός, η φωτογραφία, το body percussion, ευελπιστώντας να προτείνουμε κάτι νέο και διαφορετικό στα δεδομένα της ελληνικής ροκ-έντεχνης live σκηνής. Τέλος, θα υπάρχει και η real-time σκηνοθεσία του συγκροτήματος επί σκηνής από δέκα κάμερες, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε σημεία του προγράμματος να επιλέξει το ίδιο πώς θα συνεχιστεί και τι θα ακούσει! Σε ένα σημαντικό σημείο της παράστασης θα ενσωματωθούν και guests μουσικοί που θα εμπλουτίσουν το ηχόχρωμα της συναυλίας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι κάτι παραπάνω από τρεισήμισι ώρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Ζιώγαλας

Μουσική / Νίκος Ζιώγαλας: «Δεν ξέρεις ποτέ πώς θα τα φέρει η ζωή, να είσαι ευγενικός, να παλεύεις για την καλοσύνη»

Aπό πολύ νωρίς, η μουσική τον χτύπησε στο δόξα πατρί, μπήκε σε αυτό το τριπ και δεν βγήκε ποτέ. «Σαν star του σινεμά», «Πάρε με απόψε πάρε με», «Βασιλική», «Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα», «Πέρασε η μπόρα» και για πολλά ακόμα τραγούδια ευθύνεται ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός που σήμερα αφηγείται τη ζωή του στη LifO
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μαντόνα: «Είμαι σκληρή, φιλόδοξη και ξέρω ακριβώς τι θέλω. Αν αυτό με κάνει σκύλα, δεν πειράζει»

Χρόνια Πολλά Μαντόνα! / «Είμαι σκληρή, φιλόδοξη και ξέρω τι θέλω. Αν αυτό με κάνει σκύλα, δεν πειράζει»

Pop icon, μίλησε για το woman empowerment πριν υπάρξει καν ο όρος, gay icon, fashion icon, η απόλυτη σταρ, η πιο πετυχημένη γυναίκα μουσικός όλων των εποχών, όπως και να τη χαρακτηρίσει κανείς, είναι μία και μοναδική και ήρθε για να αλλάξει τα πάντα.
M. HULOT
«Love to love you baby»: Αυτό είναι το τραγούδι που γέννησε τη Disco

Μουσική / «Love to love you baby»: Το τραγούδι των 23 οργασμών που γέννησε τη Disco

Με 23 οργασμούς και τη βοήθεια του μάγου Τζόρτζιο Μορόντερ, η Ντόνα Σάμερ, μισό αιώνα πριν, εγκαινίασε επίσημα, με το επικό και ατελείωτα ερωτικό «Love to love you baby», την ντίσκο μουσική, ένα είδος που πολεμήθηκε λυσσαλέα λίγα χρόνια μετά την επέλασή του και κρατάει γερά μέχρι σήμερα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Lifo Videos / «Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Η Marseaux, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της σύγχρονης ελληνικής ποπ σκηνής μιλά για την τυχαία της συνάντηση με το τραγούδι αλλά και για τις προσωπικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και την έφεραν μέχρι το σήμερα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
 Φεστιβάλ Ελάτειας: Κι αν έβρεξε μια μέρα, ποιος σταματάει τη μουσική;

Μουσική / Φεστιβάλ Ελάτειας: Κι αν έβρεξε μια μέρα, ποιος σταματάει τη μουσική;

Παρά την ακύρωση της πρώτης βραδιάς λόγω έντονης κακοκαιρίας, το 12ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας επέστρεψε δυναμικά, με τριήμερο ζωντανών εμφανίσεων, γεμάτο ενέργεια, συγκίνηση και αυθεντικές στιγμές κάτω από τα δέντρα του Αλωνιού.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ