Κορωνοϊός: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή

Κορωνοϊός: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή (Eurokinissi)
0

Τα σούπερ μάρκετ, που παρέμειναν ανοιχτά στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού, δεν είχαν κίνηση άρα δεν υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτά, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», o υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, επισήμανε συγκεκριμένα πως τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορωνοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Διευκρίνισε ωστόσο πως αυτό είναι ένα ζήτημα που εξετάζεται αλλά σε ό,τι αφορά αυτήν την Κυριακή 29 Μαρτίου τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά, όπως είπε.

Αναφορικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών επισήμανε πώς τα έκτακτα μέτρα ελήφθησαν «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους».

Ωστόσο διευκρίνισε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε έκκληση σε όσους διαθέτουν μάσκες και αντισηπτικά να μην αγοράζουν άλλα.

Επισήμανε ότι η παραγωγική δυνατότητα της χώρας για τα αντισηπτικά μάλιστα «είναι 600.000 ημερησίως» ενώ σε ό,τι αφορά στις μάσκες διευκρίνισε ότι η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί την προσεχή εβδομάδα.

Υπογράμμισε κλείνοντας ότι υπάρχει ανάγκη οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να κάνουν πρόσληψης προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM
«Προλαμβάνω»: Πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων για 5,2 εκατ. πολίτες

Ελλάδα / «Προλαμβάνω»: Πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων για 5,2 εκατ. πολίτες

Πρώτη φορά στην πατρίδα μας υλοποιείται το πρόγραμμα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου «Προλαμβάνω», που αφορά έναν στους δύο Έλληνες και μία στις δύο Ελληνίδες, αφού ο αριθμός των ωφελουμένων αγγίζει τα 5,5 εκατ. ανθρώπους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωώσει 15 κατηγορούμενους ενώ είχε κηρύξει ενόχους τους τότε επικεφαλής και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, Βασίλη Ματθαιόπουλο, Ιωάννη Φωστιέρη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιόνη
LIFO NEWSROOM