Κορωνοϊός: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή

Κορωνοϊός: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή (Eurokinissi)
0

Τα σούπερ μάρκετ, που παρέμειναν ανοιχτά στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού, δεν είχαν κίνηση άρα δεν υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτά, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», o υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, επισήμανε συγκεκριμένα πως τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορωνοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Διευκρίνισε ωστόσο πως αυτό είναι ένα ζήτημα που εξετάζεται αλλά σε ό,τι αφορά αυτήν την Κυριακή 29 Μαρτίου τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά, όπως είπε.

Αναφορικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών επισήμανε πώς τα έκτακτα μέτρα ελήφθησαν «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους».

Ωστόσο διευκρίνισε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε έκκληση σε όσους διαθέτουν μάσκες και αντισηπτικά να μην αγοράζουν άλλα.

Επισήμανε ότι η παραγωγική δυνατότητα της χώρας για τα αντισηπτικά μάλιστα «είναι 600.000 ημερησίως» ενώ σε ό,τι αφορά στις μάσκες διευκρίνισε ότι η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί την προσεχή εβδομάδα.

Υπογράμμισε κλείνοντας ότι υπάρχει ανάγκη οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να κάνουν πρόσληψης προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφάνιση Λόρα: Η αεροπορική επιβεβαίωσε στην ΕΛΑΣ ότι η 16χρονη ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη

Ελλάδα / Εξαφάνιση Λόρα: Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε στην ΕΛΑΣ ότι η 16χρονη ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση, σημειώνοντας ότι η πληροφορία θα μπορούσε να είχε κοινοποιηθεί από τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση της
THE LIFO TEAM
Νέα Πέραμος: «Το παιδί μου δεν είχε πειράξει κανέναν» - Τα σημεία που δυσκολεύουν την εξιχνίαση της υπόθεσης

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: «Το παιδί μου δεν είχε πειράξει κανέναν» - Τα σημεία που δυσκολεύουν την εξιχνίαση της υπόθεσης

Το βάρος της έρευνας πέφτει πλέον στις καταθέσεις συγγενών και φίλων του θύματος, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά κίνητρα, αλλά και να διαπιστωθεί αν υπάρχει ηθικός αυτουργός πίσω από τη δολοφονία
THE LIFO TEAM