Ταϊλάνδη: Βίντεο με εκατοντάδες πεινασμένες μαϊμούδες που παλεύουν για τροφή εν μέσω της επιδημίας

Ταϊλάνδη: Βίντεο με εκατοντάδες πεινασμένες μαϊμούδες που παλεύουν για τροφή εν μέσω της επιδημίας Facebook Twitter
0

Τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι της Ταϊλάνδης έγιναν μάρτυρες μίας πρωτοφανούς «μάχης» ανάμεσα σε εκατοντάδες μαϊμούδες στο κέντρο μίας πόλης. 


Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Λοπ Μπουρί, 150 χιλιόμετρα νότια της Μπανγκόκ. Πιστεύεται ότι η «μάχη» ξεκίνησε από την έλλειψη φαγητού καθώς όλο και λιγότεροι τουρίστες ταξιδεύουν εκεί, εξαιτίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τα θηλαστικά να μένουν ατάιστα. Πέρα από την κατακόρυφη πτώση του αριθμού των τουριστών, στην περιοχή επικρατεί ξηρασία. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένα από τα ζώα κατάφερε να εντοπίσει μικρή ποσότητα τροφής. 

Η Sasaluk Rattanachai, κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο το περιστατικό που διαδραματίστηκε έξω από το κατάστημά της. «Έμοιαζαν περισσότερο με άγρια σκυλιά παρά με μαϊμούδες. Τρελάθηκαν για ένα κομμάτι φαγητό. Δεν τις έχω δει ποτέ ξανά τόσο επιθετικές», ανέφερε σε δηλώσεις της στην The Daily Mail. «Νομίζω πως είναι πάρα πολύ πεινασμένες. Συνήθως υπάρχουν πολλοί τουρίστες τους δίνουν φαγητό, ωστόσο ο αριθμός τους έχει μειωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού», συμπλήρωσε.

Στην πόλη Λοπ Μπουρί υπάρχουν χιλιάδες άγριες μαϊμούδες που περιπλανώνται στους δρόμους και στα κτίρια και στις παρυφές των αρχαίων βουδιστικών ναών της πόλης.  Σε σχετικό της δημοσίευμα, η Bangkok Post κάνει λόγο για δύο αντίπαλες ομάδες, εκ των οποίων η μία ζει στους βουδιστικούς ναούς και η άλλη στην πόλη. 

 

Το βίντεο λήφθηκε την ημέρα που υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα 11 κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί στους 70. Ο κορωνοϊός μεταδόθηκε από τουρίστα ο οποίος προερχόταν από το Χονγκ Κονγκ. Το πρόσωπο αυτό «επέστρεψε ήδη» στο Χονγκ Κονγκ, «οι 11 μολυσμένοι είναι όλοι Ταϊλανδοί», δήλωσε αξιωματούχος της διεύθυνσης μολυσματικών ασθενειών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων έπειτα από εβδομάδες στην Ταϊλάνδη, μια από τις πρώτες χώρες εκτός ηπειρωτικής Κίνας όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του κορωνοϊού που πλέον χαρακτηρίζεται «πανδημία».

Με πληροφορίες από Newsweek/Bangkok Post/The Daily Mail/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM