Κικίλιας: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές για διετείς προσλήψεις

Κικίλιας: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές για διετείς προσλήψεις Facebook Twitter
0

Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αίτηση πρόσληψης, λόγω της κρίσης κορωνοϊού, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την έκτακτη ενημέρωσή του.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του για δύο χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω κορονοϊού, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τα μέλη του ιατρικού προσωπικού της χώρας να ενταχθούν στο Δημόσιο  με διετείς συμβάσεις, προκειμένου να ενισχυθεί και να θωρακιστεί καταλλήλως το σύστημα υγείας μπροστά στην επιδημία.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες, όπως έγινε γνωστό καθώς προτεραιότητα του υπουργού Υγείας σε αυτή τη φάση, είναι να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο κορονοϊός στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. «Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, η ώρα της μάχης, μιας μάχης που θα κριθεί στο κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη». 

«Η μάχη θα κριθεί στο πως θα ανταποκριθούμε ως πολίτες. Κάνουμε έκκληση σε γιατρούς νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλλουν αίτησης και θα προσληφθούν με 2ετεις συμβάσεις και μετά θα προσληφθούν στο ΕΣΥ», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Να γίνουμε τείχος προστασίας για αυτούς που κινδυνεύουν», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως «θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Βλέποντας τη μητέρα τους να τρέχει να σωθεί και τον πατέρα να την ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, η 16χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος, προσπάθησαν να την βοηθήσουν
LIFO NEWSROOM
Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Ελλάδα / Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Τέσσερις Τουρκάλες υποστηρίζουν ότι τις έδιωξαν από εστιατόριο στη Χίο για να καθίσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί με την οικογένειά του - Η απάντηση του Τούρκου παραγωγού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ