Εκπρόσωπος Ερντογάν: Χυδαίοι υποκριτές οι Ευρωπαίοι - Άνω των 80.800 οι πρόσφυγες που έφυγαν από την Τουρκία

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Χυδαίοι υποκριτές οι Ευρωπαίοι - Άνω των 80.800 οι πρόσφυγες που έφυγαν από την Τουρκία Facebook Twitter
0

Για χυδαία υποκρισία κατηγορεί την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο προσφυγικό, διαμηνύει πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Τουρκίας, πως η χώρα του έχει χάσει την υπομονή της στην κενή ρητορική των εταίρων, όμως παραμένει ανοιχτή σε μία σοβαρή συνεργασία.

«Αλλάξαμε την πολιτική μας και δεν θα εμποδίζουμε τους πρόσφυγες να φεύγουν από την Τουρκία» αναφέρει ο ίδιος, προσθέτοντας: «Κάποιοι από τους πρόσφυγες αποφάσισαν να φύγουν, μετά την αλλαγή της πολιτικής μας. Ο αριθμός αυτών που έφυγαν από την Τουρκία για την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες ανέρχεται στις 80.888. Αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχτεί επιπλέον πρόσφυγες από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σημειώνοντας πως «η Ευρώπη και οι άλλοι πρέπει να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της τεράστιας αυτής πρόκλησης. Δεν προτιθέμεθα να το κάνουμε μόνοι μας».


«Η Τουρκία φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που διέφυγαν του πολέμου, του ολέθρου και του χάους. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ξοδέψει πολύτιμα κρατικά κονδύλια για να βοηθήσουμε τους αδερφούς και τις αδερφές μας χάρη στην γενναιοδωρία των Τούρκων πολιτών. Η διεθνής κοινότητα μάς άφησε μόνους να αντιτωπίσουμε την πρόκληση» τονίζει ο ίδιος.

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Χυδαίοι υποκριτές οι Ευρωπαίοι - Άνω των 80.800 οι πρόσφυγες που έφυγαν από την Τουρκία Facebook Twitter
Αυτοί που διαπληκτίζονται για το τι θα κάνουν με λίγες χιλιάδες πρόσφυγες, τολμούν να επικρίνουν τη χώρα μας με τα 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες επειδή λέμε "αρκετά". Η ανεξέλεγκτη υποκρισία είναι ανειλικρινής και χυδαία, τονίζει ο Φαχρετίν Αλτούν.

Επιρρίπτει ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλούς από τους εταίρους της επειδή «δεν μοιράζονται αυτό το βάρος, τιμώντας τις πολιτικές και ανθρωπιστικές ευθύνες. Δεν λαμβάνουμε καμία ουσιαστική στήριξη για τις προσπάθειές μας να εμποδίσουμε περαιτέρω ανθρωπιστική εξαθλίωση στην Ιντλίμπ και σε άλλα μέρη της Συρίας».

«Κι εφόσον οι εκκλήσεις μας αγνοούνται, οι υποσχέσεις δεν τηρούνται και οι δυνάμεις μας στοχοποιούνται στο πεδίο μάχης, δεν έχουμε άλλη υπομονή για κενά λόγια και έλλειψη έμπρακτης στήριξης. Δεν μπορούμε πλέον να αποδεχτούμε τη λογική πως τα εκατομμύρια των εσωτερικά εκτοπισμένων και των προσφύγων είναι κατά κάποιο τρόπο μόνο δικό μας πρόβλημα» ξεκαθαρίζει, προσθέτοντας πως, παρόλα αυτά, η Τουρκία είναι ανοιχτή σε μία σοβαρή συνεργασία, και καταλήγει:

«Παρακολουθούμε έξωθεν κριτική για την προσφυγική πολιτική μας με μία δόση δυσπιστίας. Αυτοί που διαπληκτίζονται για το τι θα κάνουν με λίγες χιλιάδες πρόσφυγες, τολμούν να επικρίνουν τη χώρα μας με τα 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες επειδή λέμε "αρκετά". Η ανεξέλεγκτη υποκρισία είναι ανειλικρινής και χυδαία».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM