Novartis - Προανακριτική: Αποφασίστηκε η κλήτευση του Νίκου Παππά

Novartis - Προανακριτική: Αποφασίστηκε η κλήτευση του Νίκου Παππά Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την κλήτευση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά ως μάρτυρα στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής αποφάσισε η πλειοψηφία.


Η νέα εξέλιξη έρχεται μετά την κατάθεση του Σάμπι Μιωνή στην προανακριτική αλλά και την παραδοχή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχετική ανακοίνωσή του ότι ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να καλέσει τον κ. Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση.

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν ως μάρτυρες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Ιωάννης Φιλιππάκης και η Γιάννα Παπαδάκου.


Ειδικότερα, την Τρίτη θα κληθεί στην προανακριτική επιτροπή ο Νίκος Παππάς, την Τετάρτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και τελικώς την Πέμπτη, η Ελένη Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας, Σαμπύ Μιωνής κατέθεσε, μέσω των δικηγόρων του, μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, των εκδοτών Γιάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

Ο επιχειρηματίας τους αποδίδει τέσσερα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα: απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου. Μέσω της κατάθεσής του, κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα «εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας, με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και μέλη εκδότες και δημοσιογράφους».Όπως είπε, με αφορμή τη δημοσίευση του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ, από το 2015 τον τρομοκρατούσαν και τον εκβίαζαν για να του ζητηθεί στη συνέχεια μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να κλείσει η υπόθεσή του.

  

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM