Πίτερ Νάιγκαρντ: Έφοδος του FBI στα γραφεία του γκουρού της μόδας μετά τις κατηγορίες για sex trafficking

Πίτερ Νάιγκαρντ: Έφοδος του FBI στα γραφεία του γκουρού της μόδας μετά τις κατηγορίες για sex trafficking Facebook Twitter
0

Έφοδο πραγματοποίησαν οι Αρχές στις ΗΠΑ στα γραφεία του γκουρού της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ, στο Μανχάταν, στο πλαίσιο των ερευνών για sex trafficking.

Ειδικότερα, το FBI και η αστυνομία της Νέας Υόρκης εξέδωσαν ένταλμα έρευνας την Τρίτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αρχών με την έφοδο να γίνεται στο πλαίσιο των κατηγοριών για σεξουαλικές επιθέσεις και sex trafficking που αντιμετωπίζει ο 77χρονος Πίτερ Νάιγκαρντ μετά από μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίoν του από 10 γυναίκες. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες.

Ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, που είχε συνδεθεί με τον πρίγκιπα Άντριου, ερευνάται από την ειδική ομάδα για την εκμετάλλευση παιδιών του FBI και την αστυνομία της Νέας Υόρκης τους τελευταίους πέντε μήνες. Σημειώνεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνών του FBI για trafficking, το 2015 και το 2017.


Εκπρόσωπος του Νάιγκαρντ σε δήλωσή του ανάφερε ότι ο πολυεκατομμυριούχος «αποδέχεται την ομοσπονδιακή έρευνα, περιμένοντας να 'καθαρίσει' το όνομά του» ενώ πρόσθεσε ότι ο Νάιγκαρντ «δεν έχει κατηγορηθεί, δεν είναι υπό κράτηση και συνεργάζεται με τις Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας».

Η αγωγή σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση υποβλήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου από 10 ανώνυμες γυναίκες κατά του κ. Νάιγκαρντ αλλά και των εταιρειών του. Σύμφωνα με αυτήν, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον «νεαρών, ευάλωτων και συχνά φτωχών παιδιών και γυναικών», αφού τους δελέασε με μετρητά και ψεύτικες υποσχέσεις. Ορισμένοι μάλιστα από τους ενάγοντες είναι ανήλικοι.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM