Η Ιβάνκα Τραμπ εμφανίστηκε με χιτζάμπ - Αντιδράσεις στα social media

Η Ιβάνκα Τραμπ εμφανίστηκε με χιτζάμπ - Αντιδράσεις στα social media Facebook Twitter
2

Με χιτζάμπ εμφανίστηκε η Ιβάνκα Τραμπ κατά την επίσκεψή της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκαλώντας νέες επικρίσεις κι αντιδράσεις.

Η κόρη και ειδική σύμβουλος του προέδρου Τραμπ έφτασε στα ΗΑΕ το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ γυναικών στο Ντουμπάι.


Η εμφάνισή της με χιτζάμπ, τύπο μαντήλας που καλύπτει το κεφάλι και το λαιμό αφήνοντας σε πλήρη θέα το πρόσωπο, κατά την ξενάγησή της στο Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζαγιέντ, προκάλεσε τα καυστικά σχόλια των social media, με πολλούς να την κατηγορούν για υποκριτική υποστήριξη στις μουσουλμάνες, άλλους να της αποδίδουν πως με αυτόν τον τρόπο προωθεί στους μηχανισμούς και τη νοοτροπία που κρατούν τις γυναίκες σε καθεστώς καταπίεσης και παρωχημένων αντιλήψεων, κι άλλους να υπογραμμίζουν πως υποκύπτει σε ένα ρόλο για να ευχαριστήσει τους μουσουλμάνους ηγέτες. 

«Όταν ταξιδεύεις τον κόσμο προωθώντας την ισότητα των φύλων - αλλά εσύ κι άλλες τύπισσες καλύπτετε το κεφάλι σας και βγάζετε τα παπούτσια σας...» έγραψε μία από τους χρήστες του Twitter ενώ μία δεύτερη σχολιάζει: «Καλωσήρθες Ιβάνκα στη μακρά λίστα ελεύθερων γυναικών που εκούσια υποστηρίζουν ένα εργαλείο θρησκευτικής υποταγής που φυλακίζει, κακοποιεί και σκοτώνει γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Καλωσήρθες στη μακρά λίστα των ισχυρών γυναικών που με την ισχύ τους προδίδουν άλλες γυναίκες». 

Δεν ήταν λίγοι, πάντως, οι υποστηρικτές του Τραμπ που έσπευσαν να την υπερασπιστούν, επιμένοντας πως δεν επρόκειτο για κάποιου είδους δήλωση και αποδίδοντας την κίνησή της σε λόγους εθιμοτυπικούς, αλλά και θρησκευτικούς - καθώς επισκεπτόμενη το τζαμί, έπρεπε να συμμορφωθεί στους ισχύοντες κανόνες.

Με πληροφορίες από Independent/designtaxi

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων κατηγορούν συναδέλφους τους

Διεθνή / Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι κατηγορούν συναδέλφους τους

Σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν - Στοιχεία από πρώην στρατιώτες και προειδοποιήσεις για κάλυψη από την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Διεθνή / Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Ο Hasan Piker, αριστερός πολιτικός σχολιαστής που έχει 2,8 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitch, υποστηρίζει ότι ρωτήθηκε για την πολιτική του τοποθέτηση, τη γνώμη του για τον Τραμπ και αν έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Διεθνή / Ουκρανία: Οι γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Στο νέο τεύχος του Playboy Ουκρανίας, πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο με τη Ρωσία, ανάμεσά τους και δύο που έχασαν τα άκρα τους, ποζάρουν αποκαλύπτοντας τα σημάδια στο σώμα τους και την ιστορία τους
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε νοσοκομείο - Ενας δημοσιογράφος νεκρός σύμφωνα με τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε νοσοκομείο - Ενας δημοσιογράφος νεκρός σύμφωνα με τη Χαμάς

Η κυβέρνηση της Χαμάς κατήγγειλε σε δική της ανακοίνωση ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου «προκάλεσε τον θάνατο ασθενών», χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Διαβάζοντας αρχικά τον τίτλο, αρχικά νόμιζα ότι φορούσε τη μαντίλα σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της. Τελικά, κατάλαβα ότι το φόρεσε μόνο κατά την ξενάγηση στο τζαμί. Συμφωνώ με όσους σχολίασαν ότι είναι σεβασμός προς τον ιερό χώρο που επισκέτπται, όπως θα έπρεπε να ακολουθήσει τους κανόνες σε έναν χριστιανικό ναό, συναγωγή, κ.ο.κ. Η καλύτερη λύση, για να μην έχουν στήριξη, έστω και έμμεση, τόσο καταπιεστικά καθεστώτα, είναι γυναίκες με δημόσια αξιώματα (ή που έχουν συγγένεια με άνδρες που έχουν δημόσια αξιώματα) να μην επισκέπτονται αυτές τις χώρες. Έχουμε και εμείς παράδειγμα από την σύντροφο του πρώην πρωθυπουργού στο Ιράν, που καταχαρούμενη φόρεσε τη μαντίλα στο Ιράν.
Αν όμως πήγαινε χωρίς να φοράει χιτζάμπ θα την κατηγορούσαν για ασέβεια προς τη θρησκεία τους. Επίσης, όταν η Γαλλία την ποινικοποίησε πολλές μουσουλμάνες βγήκαν να την υποστηρίξουν και μίλησαν για ελευθερία θρησκευτικής έκφρασης. Ε ας αποφασίσουν τελικά τι θέλουν γιατί καταντάει κουραστικό.