Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter
Tο Winners είναι περήφανα vegan και σίγουρα θα αποτελέσει σημείο συνάντησης όσων ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή αλλά και όσων είμαστε ανοιχτοί στη γεύση και στις κουζίνες που δημιουργούνται με αγάπη.
0

Στο εστιατόριο του Niki Athens Hotel βρέθηκα τυχαία ή, μάλλον, για μεγάλη μου τύχη. Δημιουργημένο στο ιστορικό στενάκι της Νίκης πίσω από την Πλάκα, στο ισόγειο ενός από τα πιο παλιά ξενοδοχεία της Αθήνας του '60 και απέναντι από το 4 Seasons, μίας από τις πρώτες αγορές βιολογικών προϊόντων, το Winners είναι περήφανα vegan και σίγουρα θα αποτελέσει σημείο συνάντησης όσων ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή αλλά και όσων είμαστε ανοιχτοί στη γεύση και στις κουζίνες που δημιουργούνται με αγάπη.


Εμπνευστής του Winners είναι ο Άλκης Μιχαήλ. Βρήκε το ξενοδοχείο από την οικογένειά του και συγκεκριμένα από τη μητέρα του, Ελίνα Κουκουτσίδου, με την οποία ανακαίνιζαν τον χώρο εδώ και μερικά χρόνια. Οι σπουδές του Άλκη στην αρχιτεκτονική έδωσαν την ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές και νέες προτάσεις.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές στον χώρο, που πλέον φιλοξενεί 25 δωμάτια, τέθηκε το ζήτημα του εστιατορίου που ο Άλκης ήθελε να έχει vegan κουζίνα, και επειδή ο ίδιος είναι vegetarian και επειδή έχει ασχοληθεί πολύ με τη συγκεκριμένη διατροφή και επειδή πιστεύει δικαίως πως η vegan κουζίνα αφορά όλους λόγω γεύσης, θρεπτικής αξίας και επιλογών που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Αυτό, βέβαια, που δεν ήξερε στην αρχή ο Άλκης ήταν ότι θα αναλάμβανε ο ίδιος τη σύνθεση του μενού και ότι τα πιάτα που θα συμπεριλάμβανε θα ήταν όλα δικές του δημιουργίες.

Στην κουζίνα, δίπλα στον Άλκη, βρίσκεται η ταλαντούχα σεφ Ασημίνα Ουστάλη, την οποία γνωρίσαμε στο «MasterChef», η οποία έχει εκπαιδευτεί στις vegan συνταγές και έχει προσαρμοστεί τέλεια με την ομάδα.


Στο διά ταύτα, όμως. Η επίσκεψή μου στο Winners ήταν πραγματικά αποκαλυπτική. Τα vibes του ξενοδοχείου, εξαιρετικά και φιλόξενα. Τα τραπέζια λίγα και τα διακοσμητικά στοιχεία ακόμα πιο λίγα και έξυπνα. Μερικά μότο με neon στους τοίχους, πράσινα φυτά και ατμοσφαιρικός φωτισμός συνέθεταν ένα αποτέλεσμα που με ξεκούρασε από τα πρώτα λεπτά της επίσκεψής μου.

Τόσο ο Άλκης όσο και η μητέρα του κινούνταν διακριτικά στον χώρο, αλλά ήταν εκεί, και για μένα αυτό έχει μεγάλη σημασία. Δείχνει ότι είναι άνθρωποι που πονάνε αυτό που κάνουν και δεν το αφήνουν στην τύχη του.

Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter
Beetroot Latte με παντζάρι, τζίντζερ, χουρμάδες και γάλα αμυγδάλου.


Τα πιάτα που δοκίμασα ήταν κρύα, το ένα καλύτερο από το άλλο. Ξεκίνησα με ένα boost ενέργειας και ευεξίας που μου πρόσφερε το Beetroot Latte με παντζάρι, τζίντζερ, χουρμάδες και γάλα αμυγδάλου. Σερβιρισμένο σε χειροποίητα σερβίτσια που έχει φέρει ο Άλκης από την Αγγλία και διακοσμημένο με βρώσιμα λουλούδια βιολογικής καλλιέργειας από τον Όλυμπο, ήταν τόσο όμορφο, που λυπόμουν να το πιω. Φυσικά, το ήπια και το απόλαυσα και αν ήταν ένα τσακ λιγότερο γλυκό, θα γινόταν το αγαπημένο μου ενεργειακό ποτό.


Γευστικότατο και «πονηρότατο» ήταν και το πιάτο που έχει το όνομα του καπνιστού σολομού, αλλά, στην πραγματικότητα, είναι μαριναρισμένα με μυστική συνταγή καρότα πάνω σε ψωμί από προζύμι, με κρέμα τυριού από κάσιους, αρωματισμένη με τρούφα, νιφάδες τσίλι, κρεμμυδάκι φρέσκο και αγγούρι.

Εξαιρετικό ήταν και το γουακαμόλε από μάνγκο και κίτρινη πιπεριά, σερβιρισμένο σε ψωμί από προζύμι με χαρούπι. Απαλό και αρωματισμένο με λεμόνι, ταιριάζει τέλεια με τον βιολογικό, αφιλτράριστο Ροδίτη με τον οποίο το συνόδευσα.


Μετά, προχωρήσαμε στο γλυκό και τα αμαρτωλά, αλλά τόσο αθώα εδέσματα έκαναν την εμφάνισή τους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεις τα συγκεκριμένα pancakes και να πιστέψεις ότι είναι τόσο υγιεινά και ελαφρά. Με χυλό από μήλο, σάλτσα από μύρτιλο, μπανάνα, σιρόπι σφενδάμου και «honey» comb, σερβίρονται όλη τη μέρα για να μπορούν να τα απολαμβάνουν και όσοι δεν είναι πρωινοί τύποι.

Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter
Γουακαμόλε από μάνγκο και κίτρινη πιπεριά, σερβιρισμένο σε ψωμί από προζύμι με χαρούπι.


Βέβαια, αυτό που με έκανε να υποκλιθώ ταπεινά μπροστά του ήταν το Raw Amazonian Berry Cheesecake με μούρα acai, μπανάνα, τυρί κρέμα από κάσιους και καρύδα σε βάση από αμύγδαλα και καρύδια. Κάθε κουταλιά αυτού του γευστικού θαύματος με έκανε και πιο χαρούμενη. Έχω δοκιμάσει πολλά raw γλυκά, αλλά αυτό πραγματικά ξεπερνούσε τον εαυτό του.


Κάθε υλικό που μπαίνει στο Winners είναι πιστοποιημένο και οργανικό, από τα κρασιά που κατάγονται από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γαλλία και την Ισπανία μέχρι και τις μπίρες που έχει βρει ο Άλκης στην Αγγλία και είναι γνωστές για την ιδιαίτερη, αρωματική γεύση τους. Τίποτα δεν έχει γίνει στην τύχη και τίποτα δεν θα γίνει.

Μάλιστα στην κουζίνα, δίπλα στον Άλκη, βρίσκεται η ταλαντούχα σεφ Ασημίνα Ουστάλι, την οποία γνωρίσαμε στο «MasterChef», η οποία έχει εκπαιδευτεί στις vegan συνταγές και έχει προσαρμοστεί τέλεια με την ομάδα.


Στην επόμενη επίσκεψή μου θα δοκιμάσω σίγουρα τα ζεστά πιάτα. Έχω μια τρελή επιθυμία να ανακαλύψω τη γεύση που έχουν τα vegan satay από καπνιστό tofu, τα καυτερά κεφτεδάκια από shriracha αλλά και τα δύο μπέργκερ του καταλόγου που ο Άλκης δημιούργησε, λογικά για να μας ξετρελάνει ή να μας παρασύρει στον βιγκανισμό.


Η αίσθηση που μου έμεινε στο τέλος ήταν αυτή που έχω κάθε φορά που ανακαλύπτω κάτι που δεν φτιάχτηκε λόγω μόδας και δεν έχει καιροσκοπική διάθεση αλλά είναι δουλεμένο με αγάπη, πείσμα και αφοσίωση. Φεύγοντας από το Winners δεν ήμουν μόνο χορτάτη, ήμουν και χαρούμενη.

Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter
Raw Amazonian Berry Cheesecake με μούρα acai, μπανάνα, τυρί κρέμα από κάσιους και καρύδα σε βάση από αμύγδαλα και καρύδια.
Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεις τα συγκεκριμένα pancakes και να πιστέψεις ότι είναι τόσο υγιεινά και ελαφρά.

Winners Vegan Restaurant, Νίκης 27, Αθήνα, 2103 220916

Instagram: winners_vgn

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρέπει ο βιγκανισμός να προστατεύεται διά νόμου; Μία υπόθεση «σταθμός» ίσως αλλάξει τα δεδομένα

Διεθνή / Πρέπει ο βιγκανισμός να προστατεύεται διά νόμου; Μία υπόθεση «σταθμός» ίσως αλλάξει τα δεδομένα

Ένας άνδρας που δηλώνει «ηθικός vegan» προσφεύγει στην Δικαιοσύνη στη Βρετανία, σε μία υπόθεση που μπορεί να κρίνει αν ο βεγκανισμός πρέπει να προστατεύεται διά νόμου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM