ΗΠΑ: Αυξάνεται η χρήση εφαρμογών γνωριμιών

ΗΠΑ: Αυξάνεται η χρήση εφαρμογών γνωριμιών Facebook Twitter
EPA
0

Στις ΗΠΑ, η χρήση των εφαρμογών ή των ιστοτόπων γνωριμιών διευρύνεται, κυρίως μεταξύ των νέων, μολονότι πολλοί άνθρωποι εμφανίζονται ακόμη επιφυλακτικοί, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Πάνω από 3 στους 10 (ποσοστό 31%) των ενήλικων Αμερικανών έχουν ήδη χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή ή κάποιο σάιτ, αναφέρει η μελέτη του ανεξάρτητου αμερικανικού ινστιτούτου ερευνών Pew Research Center. Το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 50% για τους ενήλικους κάτω των 30 ετών και για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι, λεσβίες ή αμφιφυλόφιλοι. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 12% απάντησε ότι παντρεύτηκε ή έχει σοβαρή σχέση με κάποιο πρόσωπο που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι έχει αυξηθεί εντυπωσιακά η χρήση αυτών των υπηρεσιών, σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του Pew Research, το 2013. Τότε, μόλις το 11% απάντησε ότι χρησιμοποιούσε τέτοιες εφαρμογές ή ιστοτόπους και μόνο το 3% είχε κάνει σοβαρή σχέση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι χρήστες τέτοιων υπηρεσιών είναι πιο πιθανό να χαρακτηρίσουν «θετική» την εμπειρία τους παρά «αρνητική». Ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για τις αρνητικές πλευρές: σχεδόν 7 στους 10 είπαν ότι είναι συχνό φαινόμενο να ψεύδονται οι χρήστες στο προφίλ τους, ώστε να εμφανίζονται πιο «επιθυμητοί».

Σημαντικός ήταν ο αριθμός και εκείνων –κυρίως γυναικών– που είπαν ότι είχαν δυσάρεστες εμπειρίες ή ότι παρενοχλήθηκαν. Οι μισές χρήστριες επισήμαναν ότι συνέχισαν να λαμβάνουν μηνύματα από άλλους χρήστες μολονότι τους είχαν δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρονται. Το ίδιο ποσοστό γυναικών είπε ότι έλαβε ένα μήνυμα ή μια εικόνα σεξουαλικού περιεχομένου, χωρίς να το έχει επιδιώξει. Παρ' όλα αυτά, οι μισοί χρήστες και χρήστριες είπαν ότι η προσωπική τους εμπειρία σε αυτές τις πλατφόρμες γνωριμιών ήταν θετική. Επτά στους δέκα είπαν ότι βρήκαν σχετικά εύκολα άλλους ανθρώπους που τους έκριναν ελκυστικούς και ότι γνώρισαν πρόσωπα με τα οποία έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε στο διάστημα 16-28 Οκτωβρίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.860 ενηλίκων. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο +/- 2,1%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Daniel Ek αποχωρεί από τη θέση του CEO της Spotify μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες

Διεθνή / Ο Daniel Ek αποχωρεί από τη θέση του CEO της Spotify μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες

Ο 42χρονος Ek, που ηγήθηκε της Spotify από το 2006, χαρακτήρισε τη μετάβαση ως «φυσικό βήμα», υπογραμμίζοντας ότι είναι «έτοιμος να περάσει από τον ρόλο του παίκτη σε εκείνον του προπονητή»
LIFO NEWSROOM
Η οικογένεια Τραμπ χτίζει νέο Trump Plaza στη Σαουδική Αραβία αξίας $1 δισ. δολαρίων

Διεθνή / Η οικογένεια Τραμπ χτίζει νέο Trump Plaza στη Σαουδική Αραβία αξίας $1 δισ. δολαρίων

Η οικογένεια Τραμπ επεκτείνει την παρουσία της στον Κόλπο με νέο Trump Plaza αξίας $1 δισ. στην Τζέντα, που περιλαμβάνει πολυτελή διαμερίσματα, γραφεία και πάρκο εμπνευσμένο από το Central Park
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Κατέρρευσε σχολείο γεμάτο μαθητές - Τρεις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι

Διεθνή / Ινδονησία: Κατέρρευσε σχολείο γεμάτο μαθητές - Τουλάχιστον τρεις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι

Tο διώροφο κτίριο είχε ασταθή θεμέλια και δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος της προσθήκης δύο επιπλέον ορόφων, η οποία έγινε χωρίς η διοίκηση του σχολείου να λάβει την απαραίτητη άδεια
LIFO NEWSROOM
Χαμάς: «Μεροληπτικό το σχέδιο Τραμπ για Γάζα» - Νετανιάχου: Δεν συμφώνησα σε δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους

Διεθνή / Χαμάς: «Μεροληπτικό το σχέδιο Τραμπ για Γάζα» - Νετανιάχου: Δεν συμφώνησα σε δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους

Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι οι IDF θα παραμείνουν στη Γάζα και απορρίπτει παλαιστινιακό κράτος - Η Χαμάς χαρακτηρίζει το σχέδιο Τραμπ «εντελώς μεροληπτικό υπέρ του Ισραήλ» και εξετάζει την απάντησή της
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του Τόνι Μπλερ - Αναλυτικά η δομή της διοίκησης και ο τρόπος διακυβέρνησης

Διεθνή / Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του Τόνι Μπλερ - Αναλυτικά η δομή της διοίκησης και ο τρόπος διακυβέρνησης

Το σχέδιο του Τόνι Μπλερ για τη Γάζα προβλέπει διεθνή αρχή υπό τον ΟΗΕ, με έλεγχο ασφάλειας και διοίκησης από εξωτερικούς παράγοντες - Οι λεπτομέρειες και οι αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Διαζύγιο Νικόλ Κίντμαν - Κιθ Έρμπαν: Τι προβλέπει το προγαμιαίο για την περιουσία των 325 εκατομμυρίων

Διεθνή / Χωρισμός Νικόλ Κίντμαν - Κιθ Έρμπαν: Τι προβλέπει το προγαμιαίο συμβόλαιο για την περιουσία των 325 εκατομμυρίων

«Δεν το ήθελε αυτό, η Νικόλ πάλευε να σώσει τον γάμο τους» ανέφερε πηγή μιλώντας στο PEOPLE - Η περίφημη «ρήτρα κοκαΐνης» στο προγαμιαίο συμβόλαιο
LIFO NEWSROOM