ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΥΠΕΞ για Λαγό: Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους

ΥΠΕΞ για Λαγό: Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους Facebook Twitter
Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ενέργεια του Γιάννη Λαγού (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
5

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ενέργεια του Γιάννη Λαγού, ο οποίος έσκισε τουρκική σημαία στο ευρωκοινοβούλιο.


«Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτού τους», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, ενώ μιλούσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το μεταναστευτικό, έσκισε μια χάρτινη τουρκική σημαία.


Η κίνηση αυτή του Γιάννη Λαγού προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απάντησε λέγοντας «Πετάμε στη θάλασσα όσους επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας».


«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας», ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου», επισημαίνει ακόμη το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει. «Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

Πολιτική
5

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM