Κιάτο: Εθελοντές δύτες ανέσυραν 600 κιλά σκουπίδια από τον βυθό

Κιάτο: Εθελοντές δύτες ανέσυραν 600 κιλά σκουπίδια από τον βυθό Facebook Twitter
1

Στον καθαρισμό του βυθού και της παράκτιας περιοχής γύρω από το αλιευτικό καταφύγιο του Κιάτου προχώρησε ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου. 

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν οι δύτες, από τη θάλασσα ανασύρθηκαν 596 κιλά σκουπιδιών ανάμεσα τους τριάντα ένα ελαστικά, σχοινιά, έναν κιούρτο, σακούλες και σωλήνες. Από τα βράχια στον μόλο η ομάδα μάζεψε πολλά κουτιά φελιζόλ, που χρησιμοποιούνται για την προσωρινή αποθήκευση ψαριών στις βάρκες, νιτσεράδες, μοκέτες, ρούχα, πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια του καφέ, αλλά μπιτόνια λιπαντικών. 

Κιάτο: Εθελοντές δύτες ανέσυραν 600 κιλά σκουπίδια από τον βυθό Facebook Twitter
Κιάτο: Εθελοντές δύτες ανέσυραν 600 κιλά σκουπίδια από τον βυθό Facebook Twitter
Κιάτο: Εθελοντές δύτες ανέσυραν 600 κιλά σκουπίδια από τον βυθό Facebook Twitter

«Είναι πολύ μεγάλος ο κόπος για μερικούς να μαζέψουν τα σκουπίδια τους και τα τα πετάξουν στον κάδο», στηλίτευσε η ομάδα με ανάρτησή της στο Facebook. «Από πού προέρχονται όλα αυτά;» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύτες στην ανάρτησή τους. 

Κιάτο: Εθελοντές δύτες ανέσυραν 600 κιλά σκουπίδια από τον βυθό Facebook Twitter

Στη δράση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, συμμετείχαν τρεις δύτες ενώ ομάδα οχτώ ατόμων επιχείρησε στη στεριά. Ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου είναι μία εθελοντική οργάνωση με στόχο «την προστασία του βυθού και της ακτογραμμής, τη διατήρηση της υποθαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας».

Κιάτο: Εθελοντές δύτες ανέσυραν 600 κιλά σκουπίδια από τον βυθό Facebook Twitter
Περιβάλλον
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COP30: Έγινε το πρώτο βήμα για το τέλος των ορυκτών καυσίμων, αλλά δεν αρκεί

Περιβάλλον / COP30: Έγινε το πρώτο βήμα για το τέλος των ορυκτών καυσίμων, αλλά δεν αρκεί

«Ο κόσμος έκανε ένα μικρό βήμα προς το τέλος της εποχής των ορυκτών, αλλά όχι αρκετό για να αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», σχολίασε ο διεθνής Τύπος
LIFO NEWSROOM
Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Καύσωνες μακράς διαρκείας, ισχυρές καταιγίδες, ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και μεγάλες πιέσεις στα συστήματα υγείας, στην εργασία και στον τουρισμό θα συνθέτουν το κλιματικό τοπίο το 2050.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: “Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα”»

Περιβάλλον / 3.000 τόνοι αποτσίγαρα κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: «Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα»

Η περιβαλλοντική οργάνωση προειδοποιεί ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια σημαντική ευκαιρία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ρύπανσης από αποτσίγαρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια