Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Λιβύη Facebook Twitter
Η κρίση στη Λιβύη βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τραμπ - Ερντογάν - EPA
0

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ για τη Λιβύη. 

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λιβύη, λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του Βερολίνου όπου θα αναζητηθεί βιώσιμη πολιτική λύση για την κρίση στη χώρα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα υποδεχτεί την Κυριακή τους ηγέτες της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας και άλλων χωρών, για τη Διάσκεψη αυτή αφού οι εμπόλεμες πλευρές της Λιβύης δεν κατάφεραν να υπογράψουν εκεχειρία συμφωνίας στη συνάντηση που είχαν στη Μόσχα τη Δευτέρα.

Μάλιστα, πριν από λίγο, η γερμανική κυβέρνηση τοποθετήθηκε για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, χαρακτηρίζοντας «θεμιτή» την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης και διαβεβαιώνοντας πως δεν θα συζητηθούν θέματα θαλάσσιων συνόρων. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την μη-πρόσκληση της Ελλάδας, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ τόνισε πως «δεν μπορούμε να δώσουμε εδώ πληροφορίες για τις ακριβείς σταθμίσεις των αποφάσεων σε αυτό το θέμα (...) Είναι πάντα δύσκολο να διαμορφώσεις έναν κύκλο συμμετεχόντων και πέραν αυτού δεν μπορώ να πω πώς καταλήξαμε. Δεν θέλουμε αυτό να το συζητήσουμε δημοσίως». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM