ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τους συμβούλους της «λύση» για τον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τους συμβούλους της «λύση» για τον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
Μετά το σοκ της παραίτησης του Χάρι και της Μέγκαν, η βασίλισσα Ελισάβετ θέλει μια λύση σύντομα - EPA
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από το βασιλικό προσωπικό να συνεργαστεί με το Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, ώστε να βρεθεί μία βιώσιμη λύση μετά την ανακοίνωσή τους πως εγκαταλείπουν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του BBC που καλύπτει το βασιλικό ρεπορτάζ, η βασίλισσα ήρθε σήμερα, Πέμπτη σε επαφή με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο και τον Δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, δίνοντας οδηγία στο ανώτερο προσωπικό των ανακτόρων να συνεργαστούν με τους Χάρι και Μέγκαν για μία βιώσιμη λύση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε σήμερα λίγες «ημέρες» στη βασιλική οικογένεια, προκειμένου να συμφωνήσει σε μια «λύση» για το θέμα της παραίτησης από τα βασιλικά καθήκοντα του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, την οποία ανακοίνωσαν χωρίς να την συμβουλευτούν, όπως μεταδίδουν πολλά βρετανικά ΜΜΕ.

Στις ομάδες της βασίλισσας, του γιου της Καρόλου και των γιων του, Ουίλιαμ και Χάρι έχουν δοθεί οδηγίες να εργαστούν «με αμείωτους ρυθμούς» για να βρουν «λύσεις», σύμφωνα με μια πηγή στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Μια λύση αναμένεται «σε λίγες ημέρες, όχι εβδομάδες», επισήμανε η πηγή.

Το σοκ από την ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν ότι προτίθενται να αποποιηθούν τα καθήκοντά τους είναι τέτοιο στη Βρετανία, που επισκίασε την ιστορική ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο έδωσε το πράσινο φως για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, έπειτα από διαμάχες και διχασμούς τρεισήμισι ετών.

Περισσότερο από το Brexit, είναι το Megxit που δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων των βρετανικών ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση που αιφνιδίασε όλον τον κόσμο, ακόμα και τη βασίλισσα Ελισάβετ, ηλικίας 93 ετών.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης, το πριγκιπικό ζεύγος ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει το Μπάκιγχαμ και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτό.

Η δραματική τους απόφαση ελήφθη χωρίς τη γνώση της Βασίλισσας, του Πρίγκιπα Καρόλου ή του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος έμαθε για την ανακοίνωση μέσα από τις έκτακτες ειδήσεις, που χθες άρχισαν μαζικά να εμφανίζονται σε όλα τα παγκόσμια δίκτυα. Τα ταμπλόιντ λένε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ αισθάνθηκε ότι η ξαφνική ανακοίνωση ήταν μια «πισώπλατη μαχαιριά» σε όλη την βασιλική οικογένεια και τον θεσμό. 

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ