Τραμπ: Σκοτώσαμε τον Σουλεϊμανί γιατί θα ανατίναζε την πρεσβεία μας

Τραμπ: Σκοτώσαμε τον Σουλεϊμανί γιατί θα ανατίναζε την πρεσβεία μας Facebook Twitter
O Τραμπ αποκάλεσε το Σουλεϊμανί «τέρας» λέγοντας πως οι ΗΠΑ τον σκότωσαν γιατί θα ανατίναζε την αμερικανική πρεσβεία - EPA
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Κασέμ Σουλεϊμανί γιατί «σχεδίαζε να ανατινάξει την πρεσβεία μας» (πιθανότατα στο Ιράκ).

O Τραμπ αποκάλεσε το Σουλεϊμανί «τέρας» λέγοντας πως «δεν είναι πια τέρας, είναι νεκρός. Ετοίμαζε μια μεγάλη και άσχημη επίθεση εναντίον μας. Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να διαμαρτύρεται πια για αυτό (τον θάνατό του)».

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως ενέκρινε τις ενισχυμένες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, μετά τις επιθέσεις σε ιρακινές βάσεις που φιλοξενούσαν αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις: «Έγινε ήδη. Τις ενισχύσαμε. Ήταν πολύ σοβαρές, αλλά τώρα είναι λίγο παραπάνω. Μόλις το ενέκρινα σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών» τόνισε στους δημοσιογράφους ο Τραμπ.

Νωρίτερα, είχε δηλώσει πως η φονική συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν ενδέχεται να οφείλεται σε σφάλμα, προσθέτοντας ότι έχει ένα φοβερό αίσθημα σχετικά με το αεροπλάνο που κατέπεσε, χωρίς, εντούτοις, να παρουσιάζει κάποια απόδειξη.

«Κάποιος θα μπορούσε να έχει κάνει κάποιο λάθος» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι έχει υποψίες σχετικά με το δυστύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Άλλωστε, σύμφωνα με αποκάλυψη του περιοδικού Newsweek, το Boeing 737-800 των ουκρανικών αερογραμμών που είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη με προορισμό το Κίεβο, πιστεύεται πως χτυπήθηκε από το, ρωσικής κατασκευής, αντιαεροπορικό σύστημα TOR-M1, γνωστό στο ΝΑΤΟ ως Gauntlet.

Ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου κι άλλος ένας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είπαν στο αμερικανικό περιοδικό πως η εκτίμηση του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας είναι πως επρόκειτο για «ατύχημα» κι όχι για σκόπιμη ενέργεια.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM