Αλλεπάλληλες επιθέσεις με ρουκέτες στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης και την αεροπορική βάση Μπαλάντ

Αλλεπάλληλες επιθέσεις με ρουκέτες στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης και την αεροπορική βάση Μπαλάντ Facebook Twitter
Κατεστραμμένο όχημα από την επίθεση με ρουκέτες στη Βαγδάτη
0

Πολλές ρουκέτες έπληξαν την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, τη συνοικία Τζαντρίγια της ιρακινής πρωτεύουσας καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ.

Οι ιρακινές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από τις επιθέσεις. «Πολλές ρουκέτες στόχευσαν την Πλατεία των Τελετών και την περιοχή Τζαντρίγια στη Βαγδάτη καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ στην επαρχία Σαλαχουντίν, χωρίς να υπάρχουν ανθρώπινες απώλιες. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες», αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Δύο βλήματα έπεσαν στην Πράσινη Ζώνη και δύο ρουκέτες Κατιούσα στην τεράστια αεροπορική βάση, στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες και αμερικανικά αεροσκάφη. Αμέσως μετά, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη βάση, εκτελώντας αναγνωριστική αποστολή, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στο Ιράκ για να προστατεύσουν τους διπλωμάτες και τους στρατιώτες τους. Το αντιαμερικανικό αίσθημα στη χώρα, που υποδαυλίζεται από τις φιλοϊρανικές δυνάμεις, αναζωπυρώθηκε με τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή στη Βαγδάτη. Οι εκκλήσεις για "εκδίκηση" πολλαπλασιάζονται στη Βαγδάτη και την Τεχεράνη. Η Ουάσινγκτον θεωρούσε εδώ και πολλούς μήνες ότι οι ένοπλες φιλοϊρανικές παρατάξεις στο Ιράκ είναι πιο επικίνδυνες για τα αμερικανικά συμφέροντα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Από τα τέλη Οκτωβρίου έχουν σημειωθεί 13 επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ. Μάλιστα στις 27 Οκτωβρίου σκοτώθηκε ένας Αμερικανός υπεργολάβος σε μια βάση στο κεντρικό Ιράκ. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όμως οι ΗΠΑ κατηγορούν τις φιλοϊρανικές συνιστώσες του συνασπισμού πολιτοφυλακών Χασντ αλ Σαάμπι (Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίσης).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM