Φιλιππίνες: 41 νεκροί και τεράστια οικονομική ζημιά από τον τυφώνα Φανφόν

Φιλιππίνες: 41 νεκροί και τεράστια οικονομική ζημιά από τον τυφώνα Φανφόν Facebook Twitter
0

Στους 41 νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός των θυμάτων από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Φανφόν, ανήμερα Χριστούγεννα, από τις Φιλιππίνες.

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι εξακολουθούν να παραμένουν άστεγοι και σε καταλύματα εκτάκτου ανάγκης. Ο τυφώνας απομακρύνθηκε από τις Φιλιππίνες χθες αφού προκάλεσε  καταστροφές στις νήσους Βισάγιας, στο κέντρου του Αρχιπελάγους, που είναι πολύ δημοφιλείς στους παραθεριστές λόγω της λευκής άμμου στις παραλίες τους.

Οι αρχές συνεχίζουν την αποτίμηση των ζημιών, των οποίων η έκταση αποκαλύπτεται ολοένα και μεγαλύτερη. Ο απολογισμός των νεκρών, από 28 την Παρασκευή, απαριθμεί πλέον 41, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλους 12 κατοίκους που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και τρία μέλη πληρώματος πλοίου, το οποίο εξώκειλε ένεκα των δυνατών ανέμων, ένας αστυνομικός που έπαθε ηλεκτροπληξία από πτώση στύλου κι ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από δένδρο. Πολλές περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα, ο οποίος συνοδευόταν από ανέμους έντασης 200 χλμ/ώρα, εξακολουθούν να βρίσκονται χωρίς παροχή ρεύματος και διαδικτύου. «Ελπίζουμε να μην έχουμε άλλους νεκρούς», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων Μαρκ Τιμπάλ.

Μεγάλη η καταστροφή στην οικονομία

Ο τελευταίος απολογισμός από την εθνική υπηρεσία καταστροφών εκτιμά σε 1,6 εκατ. τους κατοίκους που επλήγησαν από τη θεομηνία, που κατέστρεψε 260.000 κατοικίες κι ανάγκασε πάνω από 100.000 ανθρώπους να τις εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να βρουν καταφύγιο σε διαθέσιμες εγκαταστάσεις προστασίας.

Οι ζημιές που υπέστησαν οι γεωργικές καλλιέργειες και οι άλλες υποδομές της περιοχής, εκτιμάται πως φθάνουν τα 21 εκατ. δολάρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM