Δύο συλλήψεις για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων στην Κάλυμνο

Δύο συλλήψεις για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων στην Κάλυμνο Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου
0

Για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων και παραβίαση του τελωνιακού κώδικα, συνελήφθησαν στην Κάλυμνο από στελέχη του αστυνομικού τμήματος του νησιού δυο ημεδαποί. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς πραγματοποιήθηκε, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, έρευνα στις κατοικίες των κατηγορούμενων όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερεις ακέραιοι πήλινοι αρχαίοι αμφορείς, άνω μέρος πήλινου αρχαίου αμφορέα, μεγάλο πήλινο αρχαίο πινάκιο, ακέραιο πήλινο λαδικό, και ακέραιο πήλινο αγγείο με πράσινη εφυάλωση.

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση. Οι συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 37 και 38 ετών, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM