ΦΩΤΙΕΣ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στο Πακιστάν

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στο Πακιστάν Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον έφθασαν απόψε στο Πακιστάν, όπου θα ξεκινήσουν αύριο την «πλέον περίπλοκη» περιοδεία τους έως αυτή τη στιγμή, σε μια χώρα που κλονίζεται εδώ και πολύ καιρό από αιματηρές επιθέσεις και οι αρχές της επιδιώκουν να προβάλουν την πιο φιλήσυχη πλευρά της.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στο Πακιστάν Facebook Twitter
EPA

Το ζεύγος, εκείνος έχοντας επιλέξει για την περίσταση σκούρο κοστούμι και εκείνη ένα μακρύ φόρεμα και τιρκουάζ παντελόνι, το υποδέχθηκε μόλις κατέβηκε από τα αεροσκάφος, έπειτα από μια πτήση 8 ωρών, σε μια στρατιωτική βάση στο Ραουαλπίντι, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μεχμούντ Κουρεσί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης.

Οι λεπτομέρειες για την πενθήμερη επίσκεψή τους παραμένουν μυστικό. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στη χώρα για την πρώτη επίσκεψη μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από το 2006, όταν ο Κάρολος, ο πατέρας του Ουίλιαμ, πήγε στο Πακιστάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στο Πακιστάν Facebook Twitter
EPA

Εκτός του Ισλαμαμπάντ, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ αναμένεται να επισκεφθούν τη Λαχώρη. Επίσης, το ζευγάρι θα μεταβεί στις ορεινές περιοχές του βορρά, όπως και κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν στο δυτικό τμήμα, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Βρετανίας στο Πακιστάν Τόμας Ντρου.

Στόχος της επίσκεψης είναι να τιμηθούν οι ιστορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με το Πακιστάν, επισήμανε ο Βρετανός πρεσβευτής σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter χθες το βράδυ.

«Όμως, θα υπογραμμίσει την αξία του Πακιστάν, όπως είναι σήμερα, μια χώρα δυναμική, φιλόδοξη, στραμμένη προς το μέλλον» σχολίασε ο διπλωμάτης.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα γίνουν οι μάρτυρες των προσπαθειών που καταβάλλει το Πακιστάν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας, ανέφερε στις αρχές Οκτωβρίου το παλάτι του Κένσινγκτον.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στο Πακιστάν Facebook Twitter
EPA

Το Πακιστάν έχει δώσει τα τελευταία 15 χρόνια μια μακρά και αιματηρή μάχη εναντίον του εξτρεμισμού, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Στο πλαίσιο αυτό, και ο Κάρολος και η Καμίλα αναγκάστηκαν το 2006 να ακυρώσουν την επίσκεψή τους στη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μετά την αεροπορική επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον ενός θρησκευτικού σχολείου, με 80 νεκρούς.

Αυτό το ταξίδι στο Πακιστάν είναι «το πλέον περίπλοκο που αναλαμβάνει ο δούκας και η δούκισσα έως σήμερα, δεδομένων των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής και ασφαλείας» υπογραμμίζει το παλάτι του Κένσινγκτον.

Πολιτισμός
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM