Ο πρόεδρος της Τανζανίας προτρέπει γονείς και δασκάλους να ξυλοκοπούν τα παιδιά

Ο πρόεδρος της Τανζανίας προτρέπει γονείς και δασκάλους να ξυλοκοπούν τα παιδιά Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι υπερασπίστηκε σθεναρά έναν αξιωματούχο ο οποίος προκάλεσε κατακραυγή –αλλά παρέβη και τον νόμο– καθώς ξυλοκόπησε με ένα ραβδί περισσότερους από 12 σπουδαστές.

Ο Μαγκουφούλι προέτρεψε γονείς και δασκάλους να κάνουν το ίδιο ώστε να οικοδομήσουν έναν πειθαρχημένο έθνος. «Συγχαίρω τον περιφερειακό επιθεωρητή για τον ξυλοδαρμό των σπουδαστών. Του είπα ότι δεν τους χτύπησε αρκετά δυνατά», δήλωσε ο πρόεδρος σε μια συγκέντρωση στην περιοχή Σονγκουέ.

Ο Τανζανός πρόεδρος, ο επονομαζόμενος και «Μπουλντόζα» λόγω της επιμονής του στην πειθαρχία, υποστήριξε ότι οι σπουδαστές άξιζαν αυτήν την τιμωρία επειδή έβαλαν φωτιά στους κοιτώνες τους.

Οι επικριτές του, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπουργού της τοπικής κυβέρνησης, λένε ότι ο επιθεωρητής καταπάτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα των νεαρών επειδή δεν έτυχαν δίκαιης δίκης. Επιπροσθέτως, μόνο οι δάσκαλοι και οι διευθυντές σχολείων έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν σωματικές τιμωρίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηγέτης της χώρας προκαλεί με τις δηλώσεις του. Η κυβέρνησή του έχει αρνηθεί να μοιραστεί πληροφορίες για την επιδημία του Έμπολα, τα στοιχεία περί της οικονομικής ανάπτυξης που επικαλείται αμφισβητούνται και κάποτε είπε στις γυναίκες «να απελευθερώσουν τις ωοθήκες τους» και να γεννούν περισσότερα παιδιά.

Η σωματική τιμωρία επιτρέπεται στα σχολεία της Τανζανίας, αλλά μόνο από τον διευθυντή ή τον δάσκαλο που έχει οριστεί για αυτό.

Την Πέμπτη κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν τον επιθεωρητή Άλμπερτ Τσαλαμίλα να κρατά από ένα ραβδί σε κάθε χέρι και να χτυπά τους μαθητές που είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος. Παρά την οργή που εξέφρασαν πολλοί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος Μαγκουφούλι υπερασπίστηκεν τον αξιωματούχο.

«Πρέπει να χρησιμοποιούμε το ραβδί στα παιδιά, στα σχολεία και στα σπίτια μας. Πρέπει να χτίσουμε ένα πειθαρχημένο έθνος», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Διεθνή / Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Βορειοκορεάτης άνδρας διέφυγε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, κολυμπώντας 10 ώρες κατά μήκος της ακτής και αποφεύγοντας ένοπλους φρουρούς με εντολή να σκοτώσουν κάθε φυγά
ΦΩΤ.: GETTY
Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε τη πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Διεθνή / Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε την πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Η συναυλία των Oasis τον Ιούνιο του 2009 ξεπέρασε σε ένταση ακόμα και εκείνη των Red Hot Chili Peppers τον Ιούνιο του 2004, των Kings of Leon τον Ιούνιο του 2011, αλλά και της Taylor Swift τον Ιούνιο του 2024
LIFO NEWSROOM
Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Διεθνή / Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Αρμενίας και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την «Ιστορική Σύνοδο Ειρήνης», με στόχο τον τερματισμό δεκαετιών πολέμου και την υπογραφή συμφωνίας που ανοίγει νέους διαδρόμους στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM