Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση πυραύλων «αγνώστου τύπου»

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση πυραύλων «αγνώστου τύπου» Facebook Twitter
EPA
0

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εκτόξευσαν σήμερα πυραύλους «άγνωστου τύπου» προς την κατεύθυνση της θάλασσας, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η εκτόξευση σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου η Πιονγκγιάνγκ πρότεινε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα προγράμματά της με σκοπό την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς ανατολάς από την επαρχία Νότια Πιονγκάν, στο κεντρικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, διευκρίνισε το Γιονάπ, το οποίο επικαλέστηκε το νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Η σημερινή εκτόξευση είναι η όγδοη κατά σειρά αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα τέλη Ιουνίου και συμφώνησαν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες πρακτικά ανεστάλησαν μετά το φιάσκο της δεύτερης συνόδου κορυφής τον Φεβρουάριο στο Ανόι του Βιετνάμ.

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ δήλωσε ότι «έχουμε ενημερωθεί για τα δημοσιεύματα περί εκτόξευσης πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους συμμάχους μας στην περιφέρεια».

Η Πιονγκγιάνγκ επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ότι η ανάπτυξη και οι δοκιμές νέων όπλων έχουν σκοπό να αντιμετωπιστούν οι απειλές και οι πιέσεις σε βάρος της.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας σημείωσε ότι οι βορειοκορεατικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν σήμερα δεν έφθασαν ως την ιαπωνική επικράτεια ή την ιαπωνική αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), συμπληρώνοντας ότι ως εκ τούτου δεν κρίνεται πως η νέα δοκιμή εγείρει απειλή για την ιαπωνική εθνική ασφάλεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM