ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Conception: Βρίσκουν συνέχεια πτώματα και πολλοί αγνοούνται - Ναυτική τραγωδία στην Καλιφόρνια

Conception: Βρίσκουν συνέχεια πτώματα και πολλοί αγνοούνται - Ναυτική τραγωδία στην Καλιφόρνια Facebook Twitter
0

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην ναυτική τραγωδία που συγκλονίζει την Καλιφόρνια καθώς το σκάφος Conception τυλίχθηκε στις φλόγες και βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σάντα Κρουζ.

Δύτες έχουν εντοπίσει 25 πτώματα μετά την πυρκαγιά και τη βύθιση του τουριστικού πλοίου στο οποίο επέβαιναν λάτρεις των καταδύσεων. Το Conception είχε αγκυροβολήσει για να διανυκτερεύσει σε μικρή απόσταση από νησί στη νότια Καλιφόρνια. Εκτός από τους νεκρούς, υπάρχουν και εννέα αγνοούμενοι άνθρωποι ενώ η ακτοφυλακή των ΗΠΑ συνεχίζει τις έρευνές της, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Conception: Βρίσκουν συνέχεια πτώματα και πολλοί αγνοούνται - Ναυτική τραγωδία στην Καλιφόρνια Facebook Twitter

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα ενώ σύμφωνα με τον σερίφη 34 άνθρωποι ήταν στο σκάφος. Οι πρώτες κλήσεις για βοήθεια έφτασαν τα μεσάνυχτα ενώ εκτιμάται πως αρκετοί ήταν στη καμπίνα κάτω από το κατάστρωμα την ώρα που το Conception τυλίχθηκε στις φλόγες. Αυτοί που κατάφεραν να γλιτώσουν εκτιμάται πως κοιμόντουσαν στο κατάστρωμα και πήδηξαν στη θάλασσα. Εκτιμάται πως από τη  φωτιά προκλήθηκε έκρηξη σε φιάλες οξυγόνου ή προπανίου, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πώς μπορεί να ξέσπασε η φωτιά στο 18 μέτρων σκάφος.

Οι έρευνες στις ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ συνεχίζονται από υπηρεσίες διάσωσης στην Καλιφόρνια, με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιους από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους Conception.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM