Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων - Ιδού η Ρόδος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων - Ιδού η Ρόδος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Για ευθύνες πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιχείρηση οδηγήθηκε στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και έχασε 600 εκατ. ευρώ πουλώντας ρεύμα κάτω του κόστους.

«Πρόθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να μην αποκρύψουν τίποτε για τα αίτια που η επιχείρηση έχει φθάσει στη σημερινή κατάσταση... Θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. 

«Να έχουν μεγαλύτερη πολιτική σεμνότητα οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν σε κατάντημα τη ΔΕΗ και δεν μπορούν να κουνάνε και το δάκτυλο... Η συζήτηση αυτή (για τις ευθύνες) δεν κλείνει, ανοίγει αυτό το θέμα. Δεν είναι κατήγοροι είναι κατηγορούμενοι» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης,

Ο υπουργός είπε  η περικοπή της έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές από το 10% στο 5% ήταν αναγκαία για τη διάσωση της επιχείρησης , ενόψει και της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή στις 24 Σεπτεμβρίου, και δεν θα επιβαρυνθούν με περισσότερα από 2,5 ευρώ το μήνα.

Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αλλά «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές κινούμαστε σε δύο άξονες ένας η ρευστότητα, ο δεύτερος μέτρα εξυγιαντικά, διαρθρωτικά, τα όποια εξειδικεύουμε και θα διαπραγματευτούμε με την Κομισιόν στο αμέσως επόμενο διάστημα».

«Η Δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για τη ΔΕΗ»

 

Η Δικαιοσύνη ξεκίνα έρευνα για την υπόθεση της ΔΕΗ αποκάλυψε την Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές στην έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα 

 

«Όλα στο φως αν θέλει Εξεταστική η κυβέρνηση της ΝΔ. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να δούμε τι έχει γίνει στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης.

«Οι δηλώσεις Χατζηδάκη αποτελούν κίνηση αποπροσανατολισμού για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ύψους 500 εκατ. ευρώ» υποστήριξε ο βουλευτής, επιμένοντας ότι η ΔΕΗ παραμένει κυρίαρχος παίκτης στην αγορά ενέργειας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια