Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων - Ιδού η Ρόδος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων - Ιδού η Ρόδος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Για ευθύνες πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιχείρηση οδηγήθηκε στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και έχασε 600 εκατ. ευρώ πουλώντας ρεύμα κάτω του κόστους.

«Πρόθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να μην αποκρύψουν τίποτε για τα αίτια που η επιχείρηση έχει φθάσει στη σημερινή κατάσταση... Θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. 

«Να έχουν μεγαλύτερη πολιτική σεμνότητα οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν σε κατάντημα τη ΔΕΗ και δεν μπορούν να κουνάνε και το δάκτυλο... Η συζήτηση αυτή (για τις ευθύνες) δεν κλείνει, ανοίγει αυτό το θέμα. Δεν είναι κατήγοροι είναι κατηγορούμενοι» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης,

Ο υπουργός είπε  η περικοπή της έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές από το 10% στο 5% ήταν αναγκαία για τη διάσωση της επιχείρησης , ενόψει και της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή στις 24 Σεπτεμβρίου, και δεν θα επιβαρυνθούν με περισσότερα από 2,5 ευρώ το μήνα.

Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αλλά «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές κινούμαστε σε δύο άξονες ένας η ρευστότητα, ο δεύτερος μέτρα εξυγιαντικά, διαρθρωτικά, τα όποια εξειδικεύουμε και θα διαπραγματευτούμε με την Κομισιόν στο αμέσως επόμενο διάστημα».

«Η Δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για τη ΔΕΗ»

 

Η Δικαιοσύνη ξεκίνα έρευνα για την υπόθεση της ΔΕΗ αποκάλυψε την Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές στην έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα 

 

«Όλα στο φως αν θέλει Εξεταστική η κυβέρνηση της ΝΔ. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να δούμε τι έχει γίνει στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης.

«Οι δηλώσεις Χατζηδάκη αποτελούν κίνηση αποπροσανατολισμού για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ύψους 500 εκατ. ευρώ» υποστήριξε ο βουλευτής, επιμένοντας ότι η ΔΕΗ παραμένει κυρίαρχος παίκτης στην αγορά ενέργειας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΑΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / «Θέλει να γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω - Είναι αμετανόητος» η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

«Τα αποκαλυπτήρια του ιδιωτικού κόμματος Τσίπρα με το όνομα ΕΛΑΣ, πιστοποίησαν πόσο παλιό είναι αυτό που πολυδιαφημίζεται εδώ και μήνες ως ‘νέο'» τονίζει το ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Πολιτική / Φλωρίδης για Μαρινάκη - Δημητριάδη: Εάν κάποιος καταδικαστεί, θα πάει φυλακή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του πρώην γενικού γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου στον τελικό της Euroleague
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολιτική / Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για το κόμμα Τσίπρα: Το βίντεο-έκπληξη με μουσική Κραουνάκη και το μυστικό όνομα

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να απευθύνει έκκληση σε «όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» να δηλώσουν συμμετοχή στο «νέο ταξίδι», υπογράφοντας την ιδρυτική του Διακήρυξη
THE LIFO TEAM
GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια