Συναγερμός για τον κυκλώνα Ντόριαν - Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Πολιτείες των ΗΠΑ

Συναγερμός για τον κυκλώνα Ντόριαν - Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Πολιτείες των ΗΠΑ Facebook Twitter
O Ντόριαν όπως κατεγράφη από τον δορυφόρο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
0

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζιας Μπράιαν Κεμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήματα της Πολιτείας, που γειτονεύει με τη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει στην περιοχή ο κυκλώνας Ντόριαν, που αναμένεται να πλήξει τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο κυκλώνας Ντόριαν ενδέχεται όταν πλήξει περιοχές στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ να έχει ενισχυθεί στην κατηγορία 4, τη δεύτερη ισχυρότερη στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον. Αυτή τη στιγμή, ο κυκλώνας Ντόριαν κατατάσσεται στην κατηγορία 1 και κινείται προς τις Μπαχάμες.

Η απόφαση για έκτακτη ανάγκη αφορά τις 12 από τις 159 Κομητείες της Τζόρτζιας. Ο Κεμπ εξήγησε ότι το ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει «καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους» των παράκτιων περιοχών των νοτιοανατολικών ΗΠΑ. Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει την ευρύτερη κινητοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών της Πολιτείας, αλλά και τη δυνητική καταφυγή στη βοήθεια του ομοσπονδιακού Κράτους.

Νωρίτερα χθες, ο κυβερνήτης της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε ήδη κηρύξει σε 26 Κομητείες σε ολόκληρη την Πολιτεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε  ότι ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην Πολωνία, λόγω του τυφώνα Ντόριαν. Όπως ανέφερε ο Τραμπ, συνομίλησε για το θέμα αυτό με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.

Στη θέση του θα μεταβεί στην Πολωνία ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η δική του επίσκεψη θα επαναπρογραμματιστεί για μια άλλη ημερομηνία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM