Παρίσι: Φωτιά σε νοσοκομείο - Ένας νεκρός

Παρίσι: Φωτιά σε νοσοκομείο - Ένας νεκρός Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα σε κτίριο που βρίσκεται μέσα σε νοσοκομειακό συγκρότημα στα περίχωρα του Παρισιού.

Η πυρκαγιά στο συγκρότημα του νοσοκομείου Henri Mondor στο Κρετέιγ ξέσπασε αργά χθες Τετάρτη το βράδυ γύρω στις 23:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) και τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ δεν επηρέασε τη λειτουργία του νοσοκομείου. Τα αίτιά της δεν είναι ακόμη γνωστά.

«Η πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο όπου διαμένει προσωπικό του νοσοκομείου Henri Mondor και πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής», δήλωσε ο Μαρτίν Χιρς επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων του Παρισιού.

«Με λύπη ανακοινώνουμε ότι υπάρχει ένας νεκρός», πρόσθεσε.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δεκαώροφο κτίριο, που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα, στο οποίο διαμένουν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, αλλά απέχει αρκετά από αυτό. Φαίνεται ότι ξεκίνησε από ένα διαμέρισμα και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλους τους ορόφους μέσω του κλιμακοστασίου. Πυροσβέστης μιλώντας στο Parisien επεσήμανε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε "οικιακό ατύχημα".

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν περίπου 100 πυροσβέστες και τελικα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στη 01:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας).

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ οκτώ ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις πυροσβέστες. Επίσης, απομακρύνθηκαν 62 άνθρωποι από το κτίριο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM