Πειρατές απήγαγαν οκτώ μέλη πληρώματος γερμανικού πλοίου ανοιχτά του Καμερούν

Πειρατές απήγαγαν οκτώ μέλη πληρώματος γερμανικού πλοίου ανοιχτά του Καμερούν Facebook Twitter
0

Πειρατές απήγαγαν οκτώ από τα μέλη του πληρώματος πλοίου που ανήκει σε γερμανική εφοπλιστική εταιρεία κατά τη διάρκεια επιδρομής ανοικτά του Καμερούν.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Αμβούργο, MC-Schiffahrt, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι σχημάτισε ειδικό κλιμάκιο για την διαχείριση της κρίσης και ότι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές στη χώρα της δυτικής Αφρικής για να αντιμετωπιστεί το συμβάν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο πλοίο MarMalaita, μέσο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μήκους σχεδόν 143 μέτρων, επέβαιναν 12 μέλη πληρώματος όταν έγινε η επιδρομή και η απαγωγή.

Τον περασμένο μήνα, το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο ανέφερε ότι ο Κόλπος της Γουινέας έχει μετατραπεί στην πιο επικίνδυνη περιοχή στον κόσμο ως προς την πειρατεία, με το 73% του συνόλου των απαγωγών και το 92% των ομηριών ναυτικών παγκοσμίως να καταγράφεται εκεί.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM