Έχετε δει ποτέ έναν κόλπο γεμάτο «πλαστικά κοράλλια»; - Μια θλιβερή εικόνα στο βυθό της Άνδρου

Έχετε δει ποτέ έναν κόλπο γεμάτο «πλαστικά κοράλλια»; - Μια θλιβερή εικόνα στο βυθό της Άνδρου Facebook Twitter
0

Η παράνομη χωματερή της Άνδρου κατέρρευσε το 2011 στη διάρκεια μιας κακοκαιρίας και κατέληξε στη θάλασσα. Οχτώ χρόνια μετά, ο βυθός είναι γεμάτος από πλαστικά απορρίμματα. 

H ομάδα Aegean Rebreath συγκροτήθηκε στοχεύοντας στην υλοποίηση πολλαπλών στοχευμένων δράσεων για την απορρύπανση και προστασία των θαλασσών. Συγκεκριμένα, οι δράσεις της περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση, την ανέλκυση, τη συλλογή και την ανακύκλωση και επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Η εικόνα που αντίκρισαν οι άνθρωποι της στην Άνδρο στη διάρκεια της πρώτης δράσης της εκεί ήταν αποκαρδιωτική. 

Έχετε δει ποτέ έναν κόλπο γεμάτο «πλαστικά κοράλλια»; - Μια θλιβερή εικόνα στο βυθό της Άνδρου Facebook Twitter
Έχετε δει ποτέ έναν κόλπο γεμάτο «πλαστικά κοράλλια»; - Μια θλιβερή εικόνα στο βυθό της Άνδρου Facebook Twitter
Έχετε δει ποτέ έναν κόλπο γεμάτο «πλαστικά κοράλλια»; - Μια θλιβερή εικόνα στο βυθό της Άνδρου Facebook Twitter

Όπως γράφει η Aegean Rebreath: «Έχετε δει ποτέ έναν κόλπο γεμάτο "πλαστικά κοράλλια"; Αυτή την πολύ άσχημη εμπειρία είχαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης δράσης μας στην Άνδρο, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη - A C Laskaridis Charitable Foundation. Η ομάδα μας σοκαρίστηκε στη θέα των «πλαστικών υφάλων» που πλήρως κάλυπταν το βυθό της θάλασσας.

Ένα ακόμα ξεκάθαρο παράδειγμα από την ύπαρξη των παράνομων χωματερών που προκαλούν τεράστια προβλήματα στις γειτονικές περιοχές. Όπως πιθανόν να γνωρίζετε η χωματερή κατέρρευσε το 2011 και κατέληξε στη θάλασσα! Θα επιστρέψουμε με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα κινηθούμε σε αυτό το ζήτημα».

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΓΑΤΣΟΥΝΑΜΙ

Περιβάλλον / Αλάσκα: Επιστήμονες ανακάλυψαν το δεύτερο μεγαλύτερο μεγατσουνάμι που έχει καταγραφεί

Νέα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι μικροί σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση περίπου 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων βράχου, όγκος αντίστοιχος με 24 πυραμίδες της Γκίζας
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM